Nieuws
In 2005 is in Woudenberg een uniek project gerealiseerd, wat mede door de inzet van vele vrijwilligers tot stand is gekomen. Zo is het onder andere mogelijk om door een loopgraaf te lopen en een kazemat van dichtbij te bekijken. In een ruimte van de naastgelegen ‘Hoeve de Beek’ is een museum/educatie- en informatiecentrum ingericht, waar in beeld wordt gebracht hoe in de regio Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude de vrijheid is bevochten gedurende de Tweede Wereldoorlog.
 
Vereniging Oud Ederveen geeft zijn leden de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan dit museum. Leden mogen een introducé meenemen.
Datum: zaterdag 5 september
Tijd: vertrek vanaf het Marktplein 13.30 uur en we zullen tussen 16.30 en 17.00 uur weer terug zijn op het Marktplein
Kosten: € 10.00 per persoon
 
De Oldtimerbus van Stalhouderij Van Roekel uit Ederveen zal deze middag klaar staan om ons naar Woudenberg en weer terug te brengen. Bij aankomst wordt eerst een bezoek gebracht aan het museum en krijgt men een rondleiding met een gids. Als afsluiting van deze middag is er op ‘Hoeve de Beek’ koffie/thee, waarna het gezelschap weer richting Ederveen vertrekt.
 
Wilt u/jij mee? Geef je dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 22 augustus op bij Nico van Doorn (0318-571144) of stuur een mailtje naar oud@ederveen.eu