Nieuws

Op de eerste Koningsdag, zaterdag 26 april, viert het Oranje Comite Ederveen haar 25 jarige bestaan. Al een kwart eeuw verzorgen een stel enthousiaste vrijwilligers elk jaar weer een prachtig feest met, voorheen Koninginnedag. Met natuurlijk vorig jaar de bijzondere Kroningsdag als hoogtepunt.

Oranje_Comite_Ederveen

Het Oranje Comite Ederveen bruist van energie en dat is dit jaar ook weer te merken. Op Koningsdag is het sportpark Allemanskamp weer omgetoverd tot een groot feestterrein, waar jong en oud zich kan vermaken. Deze dagen zijn inmiddels verworden tot een jaarlijkse reünie, waar men elkaar ontmoet voor het ophalen van herinneringen en om te genieten van de feestelijke sfeer dat er elk jaar weer hangt. Zelfs toen het een aantal jaren de regen de dag overheerste, lieten de Ederveners hun vrijwilligers die dag niet in de steek.
“We zijn heel blij met de geweldige medewerking welke we ondervinden van Advendo. Het is een prachtig terrein, waar kinderen ongedwongen hun gang kunnen gaan. Ouders hebben er bij wijze van spreken geen omkijken naar. En vergeet de vele vrijwilligers niet. Elk jaar kan het Oranje Comite Ederveen weer een beroep op ze doen.”
Voorzitter Jan Schoonhovenen met hem het bestuur zijn trots op de medewerking van de dorpsgenoten.

Ook dit jaar heeft men uitgepakt.
’s Morgen start de dag met de traditionele optocht voor de kinderen. Deze gaat ook nu weer onder begeleiding van muziekvereniging Irene. Ook zij zijn een trouwe medewerker van de Ederveense organisatie.
Vanaf 13.00 uur is iedereen dan welkom op Allemanskamp voor het middagprogramma.
Een programma dat zonder de vele sponsors (zie deze en voorgaande pagina’s) niet mogelijk is. Ook de vele vrijwilligers, die deze dag, of in de voorbereidende fase, actief zijn worden door het Oranje Comite Ederveen van harte bedankt.
‘Geniet van deze eerste Koningsdag”, wil het bestuur allen meegeven.