Nieuws
Het was de afgelopen weken even behelpen, maar sinds donderdag 11 mei is dit verleden tijd. Deze dag opende Ambachtelijk Slagerij Wout van de Veen een geheel vernieuwde winkel. “In deze vernieuwde winkel komt het ambacht van vroeger weer helemaal tot leven. Het ouderwetse vakmanschap wordt weer levendig in de nieuwe winkel. Zoals vroeger de bouten in de winkel hingen hangen ze er nu ook, alleen gekoeld”, aldus Wout van de Veen
Of zoals een klant opmerkte: “Een indrukwekkende verbouwing!”
Nieuwe_slagerswinkel_Wout_van_de_Veen 
Open koelcel
De ambachtelijke slagerij aan de Hoofdweg in Ederveen bestaat al bijna 100 jaar en is aangepast aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van winkelinrichting. Dit wel met het behoud van het ambachtelijk, waar ‘Slagerij Wout van de Veen’ bekend om staat. “In de nieuwe winkel hebben we gekozen om de klanten nog meer met het ambacht kennis te laten maken. Het slagersvak is een ambacht om trots op te zijn. En dat laten we ook zien in de nieuwe winkel”, aldus Wouter van de Veen.
Blikvanger is de koelcel in de winkel. Deze is voorzien van een glazen voorkant. “Dit is bewust gedaan. Klanten kunnen dan zien waar het vlees in de vitrine vandaan komt. In de koelcel komen runderen te hangen.”
 
 
Verser kan het niet
Bij het binnenkomen stapt de klant binnen in de wereld van het slagersambacht. Aan het plafond hangen worsten te rijpen, zoals dat in vroegere tijd gebruikelijk was. In de vitrine een uitgebreid aanbod van producten uit de slagerij. Deze worden op elk moment van de dag vers aangevuld. “We snijden het af waar de klant bij staat. Verser kan het niet!”
En …, wil men alles weten over het hoe en wat in de geheel vernieuwde winkel en over de ambachtelijke producten? U wordt graag te woord gestaan om kennis te maken met het ambachtelijke slagersvak dat voorop staat bij ‘Ambachtelijk Slagerij Wout van de Veen’.