Nieuws
Woensdagmiddag 14 oktober heeft de Calvijnschool Ederveen in samenwerking met Cultura Ede een muziekmiddag georganiseerd.
Cultura was bereid deze middag om zes instrumenten te presenteren. Deze zes instrumenten waren: orgel, panfluit, dwarsfluit, viool, trompet en harp. Bij de meeste instrumenten was er een docent aanwezig, die er uitleg over kon geven. De docent kon ook vragen beantwoorden over de aanschaf/huur van het instrument en over het volgen van de lessen.
Muziekmiddag_Calvijnschool 
De heer Postema, directeur van de Calvijnschool, is enthousiast over de samenwerking met Cultura en over de mogelijkheid dat deze middag in het schoolgebouw georganiseerd kon worden.
“In de afgelopen jaren hebben we het aantal kinderen dat een muziekinstrument bespeelt, toe zien nemen. Vaak beginnen kinderen met blokfluitles op school. Na verloop van tijd stappen ze over op een ander instrument. In veel gevallen is dat een dwarsfluit, panfluit of het orgel, maar inmiddels zijn er ook kinderen die minder voorkomende instrumenten bespelen. Gelukkig zien we dat het meestal om instrumenten gaat die passen binnen de reformatorische muziekcultuur en geschikt zijn om het zingen van de Psalmen te begeleiden.”
 
Het was een goede middag en de belangstelling was groot. Inmiddels hebben een dertigtal kinderen zich opgegeven voor de gratis proeflessen.