Nieuws
Theaterwerkplaats Momo uit Ederveen wil in deze regio serieuzer meetellen als theatergezelschap. Het stigma van 'het zijn maar mensen met een beperking' moet uit de weg geruimd: ,,Onze acteurs zijn professioneel." Met de opening van de nieuwe theaterzaal breidt de theatergroep het aantal voorstellingen flink uit.
 
Momo_wil_meer_erkenning
Mathilde van Ravensberg 
 
Ellis Hiensch en Jan-Willem Slotboom, artistiek leiders van Momo, hebben allereerst twee grandioze nieuwtjes te melden. Om maar even te onderstrepen hoeveel talent er bij hen rondloopt. ,,We gaan samen met zanger Stef Bos een voorstelling maken", juicht Hiensch. Slotboom geeft het tweede wapenfeit: ,,In december treden twee van onze mensen op tijdens het Knoop Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam."
 
VEERTIG TALENTEN De bijzondere theaterwerkplaats, op het terrein van de voormalige meubelmakerij aan de rand van Ederveen, werkt met veertig talenten met een beperking. Het gezelschap zit er nu bijna twaalf jaar en is inmiddels het stadium van amateurisme ontgroeid. Maar tussen prachtige voorstellingen neerzetten en het publiek voor je winnen, zit een stap, merkt Slotboom.