Nieuws
De Calvijnschool en de Julianaschool in Ederveen krijgen een nieuw schoolgebouw. De Calvijnschool start mogelijk een vestiging in Lunteren
Donderdag 19 januari stemde de gemeenteraad van Ede in met de nieuwbouw van de twee scholen in Ederveen in 2019. Volgens eerdere plannen zouden de scholen pas in 2023 mogen worden gebouwd.
Dat duurde met name voor de Calvijnschool veel te lang. Deze school zit op vijf verschillende locaties en verwacht ook in de komende jaren nog een verdere groei. Directeur N.B. Postema van de Calvijnschool is blij dat het besluit na bijna tien jaar gesprekken is genomen. “Eindelijk hebben we duidelijkheid.”
 
Wel heeft de gemeenteraad twee voorwaarden verbonden aan dit besluit. Het naar voren halen van de nieuwbouw is voordelig voor de scholen, maar in de eerste jaren kost het de gemeente extra geld.
De Raad verwacht dat de scholen dit gat dichten. Daarnaast heeft de Raad ingestemd met het voorstel van de wethouder om een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van een vestiging van de Calvijnschool in Lunteren. Steeds meer leerlingen uit Lunteren rijden nu elke dag naar Ederveen. En dan is het logisch om de mogelijkheden te onderzoeken van een volledige vestiging in Lunteren.