Nieuws

Op de hoek van de Nieuweweg en Meikade, bij Pinokkio, is er zaterdag weer de jaarlijkse Lentepleinmarkt. Evenals voorgaande jaren is er ook ditmaal een goed doel aan verbonden.
De opbrengst komt ten goede aan de Roemeense jongeren die mee deden aan het uitwisselingsproject over cultuur en ondernemerschap, tussen Lunterse jongeren en hun Roemeense vrienden.

De Roemenië commissie van de Gereformeerde kerk (PKN) uit Lunteren stimuleert de bewoners van het plaatsje Sanmartin in Roemenië, door hen met micro kredieten te ondersteunen.
Deze maand gaat een Hollandse trekker naar een Roemeense boer uit Sanmartin, die deze trekker heeft gekocht. Daarmee kan hij zijn land beter bewerken, waardoor er meer inkomsten mogelijk zijn. Deze trekker is te zien op de Lentemarkt.
Met acties als deze tracht de Roemenië commissie uit Lunteren ondernemers in Sanmartin te stimuleren.

Tijdens de markt zijn ook tal van activiteiten te beleven en te doen. Te koop zijn onder meer: bloemen en planten, sierraden, en boeken, en Israël-producten. Daarnaast zijn er diverse ondernemers die er een kraam hebben. Voor de kinderen zijn is er bijvoorbeeld: een springkussen, je kunt je laten schminken en je kunt een ponyritje maken en er is een grote rommelmarkt.

Op de lentemarkt kan men informatie verkrijgen over het uitwisselingsprogramma en de ondersteunende activiteiten voor Roemeense boeren en ondernemers uit Sanmartin.
Zaterdag 12 april, Meikade 57, van 09.00 tot 16.00 uur.