Nieuws
“Verser kan het niet!”, is de reactie van slager Wout van de Veen over het aanbod wild in zijn slagerij. Deze Ederveense ambachtelijke slager heeft zich onder meer gespecialiseerd in het Veluws wild.
“En”, vervolgd Wouter: “Het is super gezond vlees. Het wild leeft in de vrije natuur en zoek zijn eigen eten bij elkaar. Het vlees van het Veluws wild dat bij ons in de winkel wordt verkocht is puur natuur!”
VELUWS_WILD_BIJ_AMBACHTELIJKE_SLAGERIJ_WOUT 
Meester Slager Wouter uit Ederveen kijkt elk jaar weer uit naar het wildseizoen. Samen met de jagers struint hij in zijn (schaarse) vrije tijd graag door de Veluwse bossen en over de heide. Genieten van hetgeen je ziet en beleeft en van de vakkundigheid van de jagers.
“Je kijkt naar en observeert het wild. Hoe beweegt het? Wat is de conditie? En, welk wild kan worden afgeschoten? De jagers zijn meer aan het observeren dan dat er wordt geschoten. En wat geschoten wordt is voor de consumptie.”
VELUWS_WILD_BIJ_AMBACHTELIJKE_SLAGERIJ_WOUT_1
Wild dat uiteindelijk in de vitrines van de winkel in Ederveen terechtkomt. Wild ook dat door Wouter hoogst persoonlijk wordt gevild en klaargemaakt voor de klanten. Verser kan het welhaast niet!
“Een groot voordeel is dat wij de klanten kunnen vertellen over het wildproduct dat zij kopen. Wij weten waar het vandaan komt, hoe het heeft geleefd en waar en wanneer het is geschoten. Wij verkopen wild met een verhaal.”
 
Ambachtelijke Slagerij Wout van de Veen behoort tot de top van Nederland met haar vleesproducten. Een positie die zij ook aan het veroveren zijn met hun wildproducten.
Door de goede contacten met jagers is de Ederveense slagerij verzekerd van verse aanvoer. In de eigen slachterij in Ederveen worden fazanten, hazen, konijnen, herten, eend, reeën en wilde zwijnen bewerkt tot de heerlijkste producten. Denk hierbij aan wild paté, hamburgers van het Veluwse wild en … ook worsten!
Wouter van de Veen: ”Het gehele jaar door kan men genieten van wild. Echt is echt puur natuur!”
 
“Het is niet alleen het vlees, maar we verkopen ook wild bouillon in potjes. Je maakt er de heerlijkste sauzen en soepen mee. Hiermee kun je de tafelgasten echt verwennen. Wij merken in onze winkel dat het wild steeds meer zijn weg vindt naar de klant. In 2016 zijn we gestart met de verkoop van Veluws wild producten. Momenteel zie je dat er navolging is in de regio. Een ontwikkeling die wij toejuichen, want het Veluws wild verdient een ereplaats op tafel.”
 
Loop eens binnen bij de ambachtelijke slagerij van Wout van de Veen in Ederveen en laat u verrassen door de diversiteit aan producten. Te denken valt nog aan rollades, wildstoofpot, ham rilettes en droge worst van wild.