Nieuws
Zaterdag 13 juni wordt het jaarlijkse Atrium Rondje om Ederveen gehouden. Elk jaar komen er een paar honderd sportievelingen naar Sportpark Allemanskamp aan de Schras waar de start en de finish is.
De organisatie heeft dit jaar besloten om het parcours te verleggen naar natuurgebied ‘de Schans’. Dit gebied is autoluw en de afwisseling tussen verhard en onverhard is ideaal om een mooie loop op te leveren.
Hardloopfeest_in_Ederveen 
Om 12.45 uur is de Emté kids-run. Dit jaar lopen er ook ruim 50 kinderen mee van de Julianaschool die er een sponsorloop van gemaakt hebben om zo geld op te halen voor de bouw van een school in Oeganda.
Om te zorgen dat de kinderen goed voorbereidt zijn voor hun 1 km verzorgt Gymnastiekvereniging Ganoteon, waar ook veel leden van meelopen, de warming-up.
Om 13.30 uur is het de beurt voor de lopers van de 10 Engelse Mijl (16,1 km), gesponsord door Runnersworld. De 10 km FIND-loop start om 14.00 uur en om 14.15 uur vertrekken de lopers van de 5 km Joalpe-loop. De verwachting is dat rond 14.30 de winnaars van de diverse afstanden tegelijkertijd binnen zullen komen wat het extra leuk maakt bij de finish.
 
Er is tot 10 juni mogelijkheid om voor in te schrijven op www.inschrijven.nl . Op de dag zelf kun je ook nog inschrijven tot een half uur voor de start van je afstand.
Het inschrijfgeld is dan wel met twee euro verhoogd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans van Heerdt, 06-55360679 of lvederveen@gmail.com