Nieuws
Gert_van_Lagen_25_jaar_een_begrip_in_Ederveen
Gert van Lagen in de zomer van 1995.
 
De groenteman van Ederveen, Gert van Lagen, zal deze dagen wel eens afvragen waar de tijd is gebleven. Alweer een kwart eeuw voorziet hij zijn klanten van verse groenten en fruit en een uitgebreide keuze uit o.a. delicatessen.
Op 26 maart 1993 opende Gert een winkel voor de verkoop van aardappelen, groenten en fruit. Inmiddels is de winkel van toen uitgegroeid tot ‘Van Lagen Groenten fruit en Relatiegeschenken’.
 
Voordat Gert zijn eigen winkel opende, heeft hij in diverse slagerijen en groentewinkels gewerkt. Zelfs heeft hij meegeholpen aan het bouwen van orgelkasten. Dat was bij een broer vna zijn vader.
Begin 1993 hoorde Gert dat Jan van Dijk ging stoppen met zijn groentewinkel. Op eigen benen staan trok Gert wel en hij kwam met zijn gezin in Ederveen wonen. De winkel werd gehuurd van de naast wonende G. Hardeman.
Leuk detail: Mevr. Hardeman zei tegen haar man: “Wat moet je toch met zo’n jong ventje? Daar komt niks van terecht”’.
Het is goed gekomen met dat jonge ventje.
 
Er is in al die jaren wel het een en ander veranderd . In de beginperiode ging 80% van de groenten onbewerkt de deur weer uit. Nu is dat bijna andersom en vind de meeste groenten gewassen en gesneden de weg naar de consument.
Ook salades en rauwkosten hebben een grote vlucht genomen en zijn niet meer weg te denken uit het assortiment.
Om ook hiermee zijn klanten van dienst te zijn is vijf jaar geleden een eigen groentensnijderij opgezet. Hier worden de heerlijkste soepgroenten, stoofmixen en stamppotgroenten gemaakt.
 
Zeven jaar geleden is Gert gestart met de verkoop van relatiepakketten. Niet alleen met de kerst, maar het hele jaar door kunt u terecht voor de mooiste pakketten . Mooie themaartikelen en de heerlijkste delicatessen al dan niet afgewisseld met mooie verse producten. Het is de bedoeling dat in mei van dit jaar de kerstpakkettenshowroom ook open gaat voor andere gelegenheden zoals moeder en vaderdag.
 
Ook wat klanten betreft is er heel wat veranderd en is er door de jaren een hele generatie opgeschoven. Moeders die als peuter en kleuter meekwamen komen nu zelf met de kinderwagen de winkel binnen.
Gert herinnert zich een leuk detail: “In de beginjaren kwam ik op een zondag uit de kerk en kwam een echtpaar tegen met hun dochter in de wandelwagen die toen ze me zag luidkeels om een appeltje riep. Het leek ze niet dat ik geen appels bij me had. Toen ze ging trouwen heb ik haar een mooie kaart met appeltjes gestuurd.”
 
Gert over zijn vak: “Het mooie van ons vak vindt ik zelf de wisseling van de seizoenen zodat je steeds weer een heel ander assortiment de aandacht kunt geven. En het hele jaar door schotel je de klant wat GEZONDS voor.”
 
“Als wij de jaren terugblikken en de ups en downs in herinnering brengen dan past ons dankbaarheid aan Hem die gezondheid en krachten heeft gegeven. Ook in een periode dat het moeilijk was. Toen we zelf niet meer in staat waren om ons werk te doen en veel mensen mijn vrouw en kinderen geholpen hebben om toch door te gaan met de zaak.”
 
“Hieronder vindt u de actie-aanbiedingen van maandag 26 maart tot en met zaterdag 31 maart. In de loop van dit jubileumjaar hopen we DV nog wel wat extra scherpe jubileumaanbiedingen te doen. Afsluitend na de zomervakantie een klantenreceptie bij de zaak.”