Nieuws
Oud Ederveen organiseert op zaterdag 25 mei weer de jaarlijkse schurenfietstocht.
Tijdens deze tocht kunt u weer verschillende verzamelaars bezoeken en van alles bekijken, van klederdracht tot werktuigen.
De route doet ook Fort aan de Buursteeg aan. Hier kunt u (op eigen kosten) een bezoek brengen. En in de Grebbelounge kunt u/kun jij een consumptie krijgen.
Op één van de bezoekpunten wordt een demonstratie midwinterhoorn maken gegeven.
 
Het start- en eindpunt van de fietstocht is aan Hoofdweg 191 te Ederveen. Hier zijn de fietsroutes te verkrijgen.
Bij terugkomst kunt u/kun jij een bezoek brengen aan de opslagschuur van Oud Ederveen. Hier kunt u ook terecht voor koffie/thee of fris, maar ook een broodje vers gerookte zalm of een broodje hamburger zijn hier te koop. Natuurlijk heeft Oud Ederveen hier een kraam met de Ederveense vlag, ansichtkaarten, verjaardagskalender en nog veel meer. Op het erf zijn nog een aantal ambachten te bekijken, zoals; rietdekken, touwdraaien en manden vlechten.
 
De kosten bedragen € 2,00 per route, incl. een appel en consumptiebon p.p. (de consumptiebon kan ingeleverd worden bij de Grebbelounge). Er kan van 09.00 uur tot 12.30 uur worden gestart. Vanaf 16.00 uur kunnen de schuren weer gesloten zijn. Bij de opslagschuur van Oud Ederveen kunt u tot 17.00 uur terecht.
De opslagschuur van Oud Ederveen is zaterdag 25 mei voor iedereen open, dus ook als u/jij niet in de gelegenheid bent om de route te fietsen, van harte welkom om te komen kijken.