Nieuws
 
 
EDERVEEN - Door de bijdrage en samenwerking van de Ederveners werd de uitzending van ‘Zomer in Gelderland’ op het Marktplein in Ederveen een daverend succes.
Vrijdag 18 augustus deed ‘TV Gelderland’ Ederveen aan, en is de gehele dag het dorp via ‘Radio Gelderland’ te horen geweest. Via diverse interviews met prominenten uit het dorp is een beeld gevormd van het leven in dit dorp. Geen onderwerp werd geschuwd, of het nu ging over de kerk, verenigingsleven, ondernemingsgeest, nieuwbouw woningen, overal was wel een positieve mening over hoorbaar.
 
’s Avonds vond de TV-uitzending plaats, deze was live en hiervoor dienen de Ederveners opdrachten voor te bereiden en uit te voeren waarvoor punten en geld te verdienen waren. Voor de begeleiding hiervan is een gezelschap van tien personen samengesteld uit diverse Ederveense verenigingen, die met behulp van zo’n vijftig helpers de voorbereidingen treffen.
De opdracht die men ’s ochtend meekreeg luidde: een scѐne uit te beelden van de Dakar-rally, een optocht verzorgen van lokale verenigingen en een levend standbeeld te fixen van het eieren-mannetje.
 
Wat er tussen 10.00 uur en de uitzending om 18.00 uur gebeurde is moeilijk te beschrijven, de Markthal en het dorpshuis werd geheel bezet door helpers en spontaan aankomende en helpende Ederveners.
Gaandeweg werd het Marktplein ongetoverd in een sahara met veel zand, palmen, cactussen, en een prachtig vergezicht. De bouwploeg had een schaalmodel van een ‘Dakar-Ginaf’ gebouwd en deze zou tijdens de uitzending ook in actie komen. Voor het publiek waren 300 hoofddeksels gemaakt, en 150 gewaden.
 
Tijdens de live-uitzending , gadegeslagen door zo’n 1100 bezoekers, waren voor vele uitvoeringen punten te verdienen. Deze punten worden omgezet naar een geldbedrag dat besteed wordt aan een goed doel. Het gestelde doel voor Ederveen is het opknappen van het oorlogsmonument. Tijdens de uitzending werd de check uitgereikt met het mooie bedrag van € 900,00.
De presentatie was tijden de live uitzending in handen van de bekende ‘TV Gelderland’-presentatrice Angelique Krüger.
Alle gedane uitvoeringen werden door de jury positief beoordeeld, en werd de vijfde plek behaald in de ranglijst voor de mooiste plaats van Gelderland.
 
Het organisatie team was zeer positief over de geboden hulp, gevraagd- of ongevraagd, in welke vorm dan ook. En wil via deze weg iedereen hiervoor bedanken. Op vrijddag 18 augustus is veel gebeurt en bracht Ederveen op een mooie wijze bij elkaar met als veel gehoorde opmerking: ‘dat moeten we vaker doen…’.