Nieuws
Schetsen van dansbewegingen in potlood en in gewassen inkt gemaakt door cursisten van de cursus portret- en modeltekenen worden geëxposeerd in dorpshuis ‘de Zicht’ in Ederveen.
Danseres, Natalia Slakakova heeft twee avonden al dansend geposeerd voor de cursisten van de cursus portret en modeltekenen die iedere donderdagavond gegeven wordt door docente Juliette Calis bij Kunstencentrum Cultura in Ede.
 
De cursisten kregen de opdracht om in snelle schetsen in houtskool en potlood de bewegingen van de danseres op papier vast te leggen. Omdat dit razend moeilijk is, danste Natalia heel langzaam op rustige muziek en gebruikte ze veel herhalende bewegingen. Af en toe bleef ze een paar minuten in een “bevroren” danshouding staan.
Vooral het goed leren kijken was in deze oefening belangrijk.
In een opvolgende les hebben de cursisten één danshouding n.a.v. gemaakte foto’s uitgekozen en deze met potlood en gewassen Oost-Indische inkt op papier verder uitgewerkt.
 
Op deze tentoonstelling zijn een aantal resultaten tentoongesteld. De exposanten zijn: Leo van Broekhoven, Inga van Oorschot, Martina v/d Vlist, Jantina Boelens, Mieke Daenen, Marianne Heres.
 
Tot eind februari kunt u deze schilderijen bewonderen in het dorpshuis ‘de Zicht’. De openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Wilt u de schilderijen buiten de openingstijden gaan bezichtigen, dan kunt u contact opnemen met de beheerder. Het Dorpshuis is gevestigd aan het Marktplein 10 te Ederveen telefoonnummer 0318 57 10 63.