Nieuws
In een boerenschuur aan de Meikade zijn een aantal enthousiaste vakmensen bezig met het opzetten van iets moois. En van hen is Rik Maassen uit Lunteren die met ‘Ellu-Satelliet’ gespecialiseerd in satellietontvangst via de schotel en daarbij ook nog officiëel dealer van Canal Digitaal is.
Ellu-Satelliet heeft haar onderkomen gevonden in het pand van ‘Hardeman en Van As’ aan de Meikade.
Rik: “We zijn met vijf enthousiaste jongens met elk een eigen vakgebied, o.a. ICT – Elektrotechniek – Beveiliging – Schotels. We vullen elkaar aan en samen zijn we erg flexibel, omdat al deze disciplines zich onder n dak bevinden.”
 
Snel internet buitengebied
Onder dat ene dak aan de Meikade bevindt zich, sinds oktober 2014, dus ook Ellu-Satelliet. Hier kunt u online terecht voor al uw satelliet benodigdheden. Met name in het buitengebied is het bedrijf graag gezien.
Denk eens aan snel en betrouwbaar internet. Dit is nog altijd een utopie voor velen. “De bewoners, zakelijk, de particulier en ZZP-er, van het buitengebied willen vooruit en dat graag met snel internet. Dat is geen probleem, want met de plaatsing van een schotel is dit probleem opgelost. Want hiermee haalt men snel en goed ASDL in huis. Een aantal agrariërs maken al gebruik van de schotels en zijn super tevreden. En bedenk wel dat zijn super kritisch zijn over het systeem, want storingen kunnen ze niet hebben.”
 
Flexibel
Sinds dat Rik verhuisde naar de Meikade heeft Ellu-Satelliet een vlucht genomen. Campings als De Rimboe en vakantie parken in de regio van Lunteren maken al gebruik van de service. Rik biedt een totaal pakket aan. “Natuurlijk plaatsen we de schotel, richten het uit voor een optimaal ontvangst. Ook voor het onderhoud kan men bij mij aankloppen.”
Onder de paraplu van ‘Hardeman en Van As’ heeft Ellu-Satelliet ook de beschikking over o.a. beveiligingssystemen, de elektrotechniek e.d. Dit maakt dat men erg flexibel is en zich ook als zodanig opstelt naar de klant.
Rik heeft een mooi voorval die dit illustreert. “We hadden een klus in Amsterdam (ja we zitten ook buiten Lunteren). Komen we ’s ochtend vroeg met een busje aanrijden. Rollen er vijf man uit, die aan de gang gaan tot de klus geklaard is, ’s avonds tegen een uur of tien/elf. Staan ze daar met grote ogen te kijken. Ze weten niet wat ze overkomt. Een stelletje boeren die de klus komen klaren.”
 
Over ‘Hardeman en Van As’ zegt Rik nog: “Elk heeft zijn eigen vakgebied en samen maken we er iets moois van. Zelf hebben we er erg veel lol aan.”