Nieuws
Iedere (oud) Edervener kent het! De eerste woensdag van Juli ’t Eereveensedag, onze eigen plaatselijke feestdag!
Voor vele betekent dit het begin van de zomer. Vele clubs en verenigingen gaan door tot ’t Eereveensedag. Als mensen verhinderd zijn op deze dag, hebben ze vaak toch een ‘baalmomentje’.
Al bijna 35 jaar wordt deze gezellige braderie georganiseerd. Eerst op de Hoofdweg en een stukje Schras, nu op het Dorpsplein en het begin van de Schras. Een kleinschalige markt waar velen echt dol op zijn. Er zijn handelaren die al jaren graag komen omdat het er zo gemoedelijk aan toe gaat en het een feest van herkenning is. De kramen zijn zeer divers en er wordt rekening mee gehouden dat iedereen zijn ‘waar’ kan verkopen. Ook aan de jongere bezoeker wordt gedacht: er is altijd iets leuks georganiseerd voor hen, zoals de kinderrommelmarkt, spijkerbroekhangen, doelschieten enz.
De markt, welke gehouden wordt van 14.00 uur tot 21.00 uur, trekt vooral ook ’s avonds veel publiek. Dan komen jong en oud samen voor de gezellige ontmoeting. Gekscherend wordt dit door de organisatie ook wel de reünie genoemd.
Ederveen is een leuk gemoedelijk dorp met een gemêleerde bevolking vooral kerkelijk is er een grote diversiteit. De organisatie vindt het heel belangrijk dat dit een markt is waar iedereen zich op thuis voelt en er rekening gehouden wordt met iedereen.
Maar waarom dan toch deze titel?
In het beginstadium van de ’t Eereveensedag bestond de organisatie uit een kleine 20 tal mensen, nu nog maar 4. Teus Schuurman, Bert van de Vendel, Angelique Hardeman en Mirella van de Pol trekken de kar nu al jaren. Mirella zo’n 10 jaar, Bert en Angelique zo’n 15 jaar en Teus zelfs al 22 jaar. Het wordt tijd voor een frisse wind. De organisatie heeft verschillende keren geprobeerd om er mensen bij te krijgen maar dit is toch erg lastig. Voor de organisatie is het heel belangrijk dat de basis hetzelfde blijft, namelijk een gezellige markt voor het hele dorp.
Dus bij deze de oproep! Heb jij organisatietalent, houdt je van een uitdaging en zie jij het zitten om met een aantal mensen de organisatie op je te nemen, laat het ons weten!! Het is belangrijk dat je het karakter van het dorp goed aanvoelt en je hoeft niet perse een ondernemer te zijn.
Ook belangrijk om te weten is dat je niet in het diepe wordt gegooid en dat de organisatie achter de schermen echt nog wel meehelpt. Toch is het handig om spoedig iets van je te laten horen. We hebben minimaal 6 nieuwe mensen nodig! Graag voor 6 juli zodat je nog dit jaar kan meelopen. Anders uiterlijk voor 1 oktober. Zijn er dan niet voldoende mensen dan kan 2016 wel eens de laatste ’t Eereveensedag gehouden worden.