Nieuws
Op 2 december heeft wethouder Willemien Vreugdenhil de eerste regionale streekhoek bij Emté in Ederveen geopend. Gemeente Ede omarmt het gebruik van lokale producten en is trots op het feit dat de eerste supermarkt in de gemeente Ede inmiddels is gestart met de verkoop hiervan.
Eigenaar Anton van Rinsum is enthousiast over het gebruik van streekproducten. In de winkel is bij de ingang een aparte hoek ingericht waar klanten producten uit de Regio kunnen vinden. Er is voor een uitgebreid assortiment gekozen. Zo vind je er onder andere zuivel, honing, jam en eieren. Allemaal producten die in de Regio Foodvalley (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen) zijn geproduceerd. Van deze producten weten we welke boer het produceerde en op welke manier dit is gebeurd.
Eerste_regionale_Streekhoek
Die producten komen in het schap met hulp van coörporatie Boerenhart. Coöperatie Boerenhart is opgericht om lokale boeren te helpen bij logistiek, verkoop en marketing en communicatie van lokaal geproduceerd voedsel. Naast retail levert Boerenhart ook aan horeca, instellingen en bedrijven. Zij heeft inmiddels in zes supermarkten in de Foodvalley producten in het schap liggen. De ondernemers zijn enthousiast over het concept en klanten waarderen dat deze producten ook in de supermarkt te vinden zijn.
Het komende jaar wil coöperatie Boerenhart fors uitbreiden met streekproducten bij supermarkten zodat veel meer mensen gebruik kunnen maken van deze (h)eerlijke producten met een verhaal!
Wilt u meer informatie kijk dan op www.boerenhart.nl