Nieuws
Donderdag 22 september bestond de Vereniging Oud Ederveen vijf jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseerde de vereniging op vrijdag 23 en zaterdag 24 september een tentoonstelling met als thema ‘het beroep van mijn (groot)ouders’.
Het marktgebouw was veranderd in een ruimte waar allerlei beroepen te zien waren o.a.; turfsteker, timmerman, bakker, slager, melkboer enz. Er waren dia’s te zien van de klompenmaker en er werden verschillende films getoond over Ederveen en verschillende beroepen.
rste_lustrum_Oud_Ederveen 
Vrijdag om 10.00 uur was wethouder Johan Weijland aanwezig. In zijn toespraak gaf hij aan hoe belangrijk een historische vereniging is. De wethouder opende de tentoonstelling als een echte ‘klepperman’. Hierna kreeg hij een rondleiding door voorzitter Nico van Doorn.
rste_lustrum_Oud_Ederveen_1 
Calvijnschool
Op vrijdagmiddag werden twee klassen, groep 5, van de Calvijnschool verwelkomd. Ook zij kregen een rondleiding en bij elk beroep kregen ze uitleg. Om het goed te kunnen bekijken mochten ze de gereedschappen ook vasthouden. Bij de bakker kregen ze een lekker speculaasje en voor ze weer naar school gingen nog drinken en een oud Hollands snoepje.
 
Oude pastorie
Zaterdag werd de voorzitter van Oud Ederveen verrast: hij mocht een schilderij van de oude pastorie aan de Schras in ontvangst nemen. Dit schilderij werd de vereniging aangeboden door Wim van Voorthuizen.Veel Ederveners hebben hier nog herinneringen aan.
 
Gezellige drukte
Het was deze twee dagen een gezellige drukte in het marktgebouw. Het leek een reünie van (oud) Ederveners. Er zijn veel verhalen verteld en herinneringen opgehaald en dit onder het genot van koffie met gebak. Naar schatting zijn er ruim 300 bezoekers geweest. De vereniging heeft ook nog 16 nieuwe leden mogen inschrijven.