Nieuws
 Zaterdag 11 juni werd de zevende editie gelopen van het Atrium Rondje om Ederveen. Na een warme week leek het iets minder warm te worden maar toen de zon er bij kwam werd het nog een warme middag.
Geslaagde_Atrium_Rondje_om_Ederveen
De start van de 10 km.
De start van de 10 km.
 
Dat weerhield de 276 atleten er niet van om aan te treden op hun favoriete afstand. Er werd gestart met de kidsrun. Enkele enthousiaste meisjes van Ganoteon verzorgden de warming-up, zodat de kids warm genoeg waren om hun kilometer af te leggen.
Coen Lagerweij uit Renswoude liep de snelste tijd; 4:02 minuten. Sanne Budding was het snelste meisje in 4:39 minuten. Alle geschonken door Runnersworld uit nog een ijsje van de Emté was het feest compleet.
Hard gelopen
Het parcours van de 5 en 10 kilometer liep door natuurgebied ‘de Schans’. Voor de vele lopers uit de regio een plek waar men nog nooit geweest was en men had ook zichtbaar genoten. Dat er daarnaast ook nog hard gelopen werd blijkt wel uit de tijden.
Geslaagde_Atrium_Rondje_om_Ederveen_1|
De 5 km. met de latere winnaar (nr. 112).
 
De 5 kilometer Joalpe loop werd, bij de dames, een prooi voor de Edese Alida Hagen, die 21:02 minuten nodig had om de afstand af te leggen. Bij de heren ging de overwinning naar Bernard van Harn uit Renswoude die dit in 16:29 minuten deed. Gezien de omstandigheden en het toch niet al te snelle parcours zijn dit tijden waar men de komende jaren nog een zware dobber aan zal hebben om deze te verbeteren.
Geslaagde_Atrium_Rondje_om_Ederveen_2
De start van de 1 km. voor kinderen.
 
Ook bij de 10 km, gesponsord door FIND uit Ederveen, werd ook ontzettend snel gelopen. Erik Dekker won in 35:19 minuten. Werkelijk een geweldige tijd. De bekende atlete Mireille Baart uit Wageningen werd afgetekend eerste bij de dames in een tijd van 38:36 minuten.
De organisatie keek zeer tevreden terug op dit evenement en worden ook de vele vrijwilligers bedankt die meegeholpen hebben om dit mogelijk te maken. Wil je ook gaan hardlopen? Loop eens mee bij LVE. Volgend jaar op 10 juni staat nu al de achtste editie gepland.