Nieuws
 Zaterdag hielden de regionale brandweer corpsen uit Ede, Wageningen, Ede Stadspoort, Ederveen, Lunteren, De Valk, Harskamp en Otterlo een competitie voor hun teams. Ederveen kwam als winnaar uit het strijdperk. Elk brandweer corps in de betreffende plaats moest een opdracht bedenken waar de teams konden laten zien hoe snel ze waren in het oplossen van een probleem.
In Ederveen waren er veel toeschouwers die genoten van het thema: ‘Zwarte Cross’, waarbij veel water aan te pas kwam.
Ederveen_winnaar_Regionale_competiediedag
Men kon ook de meegebrachte brandweerwagens eens van dichtbij te bekijken.
Het Lunterse corps had voor haar collega’s een puzzel om te lossen. Echter moest men wel eerst geblinddoekt de benodigde stukken gaan zoeken! Hierbij was de kunst om door goede samenwerking onderling binnen de teams, een zo snel mogelijke tijdsprestatie neer te zetten.
Het organiseren van onze opdracht in Lunteren is mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven, die hartelijk worden bedankt voor hun bijdrage en inzet:
- Autobedrijf Deys - Bouwbedrijf W. Heij - Rob Teunissen - RVM Reclame - Kelderman Catering
Bij collega corpsen in de omgeving waren er ook leuke opdrachten uit te voeren, zoals: van het deelnemen aan de Zwarte Cross te Ederveen, totaan het ontsnappen uit een echte escape-room te Ede!
Ederveen_winnaar_Regionale_competiediedag_1
Men kan best trots zijn op de vrijwilligers van de corpsen. Ze staan er voor de burger en waken over onze veiligheid in de regio.
Heel bijzonder dat de vrijwillige brandweer van Ederveen deze competitie gewonnen heeft.