Nieuws
Het bedrijf ‘Worm&Co’ uit Ederveen heeft donderdag 9 februari de prestigieuze prijs gewonnen voor ‘Horses product van het jaar 2016’ in de categorie diensten.
Ederveens_bedrijf_wint_prestigieuze_prijs 
Zoals bijv. ook honden en katten hebben paarden soms last van wormbesmettingen. Hiervoor worden paarden, meestal preventief, behandeld met verschillende wormkuren.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 74 procent van de paarden onnodig wordt ontwormt. Dit betekent dat de darmflora van het paard onnodig wordt aangetast en werkt resistentie in de hand. Door middel van mestonderzoek kan worden onderzocht of er een wormbesmetting aanwezig is en of het paard ook daad werkelijk een behandeling nodig heeft en welk ontwormmiddel het beste past bij de situatie.
 
Met een goed gemiddelde bij jury en publiek won de online mestonderzoekkit van ‘Worm&Co’ de award in de categorie ‘Diensten’. Dit Ederveense bedrijf biedt een volledige dienstverlening op het gebied van mestonderzoek bij paarden: bestel online een mestonderzoekkit, stuur het mestmonster op per post en binnen 24 uur krijgt de aanvrager de uitslag met passend advies in de mailbox. De mestonderzoeken worden uitgevoerd door het enige parasitologisch laboratorium in Nederland. 'Worm&Co’ hanteert een volledig online, transparant dossier.
 
Oprichter en eigenaar Janneke van der Wal is erg trots. “In mei 2016 zijn we gestart met Worm&Co en onze groei is enorm geweest en nog steeds groeien we door. We hebben met ons team hard gewerkt en dit is dan echt even de slagroom op de taart.”