Nieuws
Projectontwikkelaar Dutch Housing Company gaat de laatste woningen bouwen in de wijk Veldjesgraaf in Ederveen. De gemeente Ede heeft op 22 maart 2016 de grond voor zes vrijstaande woningen verkocht aan de Haagse projectontwikkelaar.
Dutch_Housing_Company_gaat_Veldjesgraaf_afronden 
Duurzaam
Dutch Housing Company past voor de ontwikkeling en realisatie van haar woningen de 'Trias Energetica' toe. Dit is een duurzaamheid strategie, ontwikkeld door de Technische Universiteit Delft die bestaat uit drie stappen:
Beperk het energieverbruik van de woning door goede isolatie en luchtdicht bouwen;
- Gebruik duurzame energiebronnen zoals zon, wind en bodemwarmte;
- Gebruik eindige energiebronnen efficiënt.
- De woningen in Ederveen worden optimaal geïsoleerd met natuurlijke materialen. Door optimale isolatie van de woningen met natuurlijke materialen en door minimaal gebruik van ingewikkelde en dure installaties ontstaat een gezond woonklimaat.
 
Mooie afronding
De wijk Veldjesgraaf ligt in het zuidwesten van Ederveen. Deze woonwijk is vanaf 2006 gerealiseerd. De bouwwerkzaamheden voor de laatste zes woningen zullen naar verwachting in november dit jaar starten en de woningen kunnen medio 2017 opgeleverd worden.
Wethouder Vreugdenhil is tevreden: “Zes duurzaam gebouwde woningen vormen een mooie afronding van Ederveens jongste wijk”.