Nieuws

De wielen van de bus gaan rond en rond”, is een liedje dat de kinderen van De Wiebelwagen elke dag wel willen zingen. Daarom was het extra spannend dat er een echte bus naar het kinderdagverblijf toe kwam. De zogenaamde ‘Snoezelbus’ parkeerde aan de Hootsenstraat in Ederveen en bleef hier de ochtend staan. De kinderen mochten in groepjes allemaal een halfuurtje ‘snoezelen’ in de bus.

De_Snoezelbus_parkeert_bij_De_Wiebelwagen

Door het gebruik van voorwerpen, kleuren, geuren en geluiden werden de zintuigen van de kinderen positief geprikkeld en konden de ze heerlijk ontspannen. Er lagen grote matten en kussens en het grote waterbed werd gebruikt om lekker op te liggen
of om op te springen... Bij de achterwand keken de kinderen naar een groot kleurrijk aquarium en de wanden van de bus veranderden van de ene kleurrijke plaat in de andere. Overal stonden gekleurde lampen, die van kleur versprongen of waar mooie bubbels in zaten. In het begin was het best een beetje spannend, zo’n bijzondere bus. Met grote ogen keken de kinderen in het rond: wat een hoop te zien en te doen! Voorzichtig gingen ze met de juffen de bus ontdekken, en al gauw was het vooral héél erg leuk!

Het uitje naar de Snoezelbus bood De Wiebelwagen aan de kinderen aan als extra activiteit, naast de activiteiten die gedurende de themaweken op de groepen worden gedaan. Dit wordt iedere drie maanden georganiseerd: in de herfst maakten de kinderen bijvoorbeeld al een huifkartocht naar het bos en begin dit jaar organiseerde het kinderdagverblijf een voorleesweek waarin alle kinderen in hun pyjama’s mochten komen, ze samen ontbeten en ze werden voorgelezen in een speciale voorleeshoek. Ook de organisatie van het volgende uitje is weer in volle gang!

www.dewiebelwagen.nl

Bron: Ede stad 18-03-2014