Nieuws
Tussen Ederveen en Lunteren, aan de Meikade 89,heeft sinds begin november dagbesteding ‘De Gaarde’ haar onderkomen gevonden. Gaarde betekent ‘ommuurde tuin’, waar de cliënten rust, ruimte en een veilige omgeving vinden. Dagbesteding ‘De Gaarde’ is een onderdeel van stichting ‘Bethanië’ uit Ede. Ook in Zorgcentrum ‘Wichemerloo’ in Wekerom biedt het dagbesteding aan.
Donderdag 30 november vindt de officiële opening plaats van Dagbesteding ‘De Gaarde’
 
Huiskamer
Vanwege het aanbod van cliënten was men opzoek naar een locatie voor een derde dagbestedingscentrum. Via een collega kwam de tip binnen om eens aan de Meikade te gaan informeren.
De landelijke omgeving en de rust die ervan uitgaat biedt extra ondersteuning en structuur gedurende een of meerde¬re dagen aan zelfstandig wonende ouderen met een dementie.
Het is een omgeving met zo weinig mogelijk prikkels, waar de cliënten rust in het hoofd krijgen. De huiskamer is gezellig ingericht met o.a. een jaren zestig radiomeubel en nog een originele bakeliet telefoon. Een biljardtafel ontbreekt niet in deze nostalgische setting.
De dagbestedingsgroep biedt plek aan 8 tot 10 die aansluiten bij hun mogelijkheden.
 
Vrijwilligers
Zorg bieden zonder de hulp van vrijwilligers is een bijna onmogelijke opgave. Bij Dagbesteding ‘De Gaarde’ is dit niet anders!
Vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom om het team te ondersteunen bij schoonmaken en koken, activiteiten, of voor een wandeling met cliënten door de tuin. Vrijwilligers met ervaring aan de biljardtafel zijn eveneens welkom, voor een potje biljard met cliënten.
Ook vrijwillige chauffeurs voor de bus, voor het halen en brengen van cliënten, zijn van harte welkom.
Wel wordt gevraagd dat men affiniteit heeft het Hervormde karakter van stichting ‘Bethanië’.
 
informatie
Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen. Voordat u zich aanmeldt, kunt u een kijkje komen nemen. U kunt hiervoor een af¬spraak maken: de koffie staat klaar!
Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen via tel.: 0318 - 68 99 99, of bekijk de site: www.bethanie.nl