Nieuws
Op de afgelopen jaarvergadering van de buurtbus Overberg-Ederveen-Lunteren-Wekerom is er op een feestelijke wijze afscheid genomen van Jan Achterberg. Dit nn verband met het bereiken van de maximaal toegestane leeftijd van 75 jaar.
De buurtbus, bekend om zijn nummer 505, is sinds 1979 een onmisbare schakel binnen het openbaar vervoer in deze dorpsregio. Jan heeft zich als vrijwilliger 14 jaar ingezet binnen deze vorm van openbaar vervoer en was niet alleen chauffeur, maar ook coördinator van het rijschema. Daarnaast moest ook iedere nieuw aangemelde vrijwillige chauffeur bij Jan ‘afrijden’.
 Jan_Achterberg
In 2001 was hij door Hennie van de Haar en Hennie Reimus gevraagd om zich hiervoor in te zetten, hetgeen hij volgens eigen zeggen met veel plezier en liefde heeft gedaan. Zijn taken zijn inmiddels overgedragen aan Gert van Donselaar. Namens het bestuur en de vergadering werd Jan bedankt voor al zijn diensten en kreeg hij een dasspeld met daarop een afbeelding van de buurtbus, een uniek exemplaar, uitgereikt. Zijn vrouw Ko kreeg als dank voor haar ondersteuning een fraaie bos bloemen.
 
Na een dankwoord van Jan volgde er een groot applaus van alle aanwezige chauffeurs waarmee Jan heeft samengewerkt.