Nieuws
Zaterdag 8 oktober viert Kinderkoor ‘Hosanna’ haar vijfde lustrum. Dit 50 jarige jubileum wordt gevierd met een feestmiddag in het Marktgebouw aan het Marktplein in Ederveen. Het feestprogramma begint om 16.30 uur.
Aan dit programma is een thema verbonden: Noach. Dit wordt uitgebeeld door christelijke verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek.
Het jubileumconcert van deze middag staat onder leiding van Ineke Bos-Strootman, met op de piano Harry Stijf en Marcel de Graaf op de djembé.
 
De geschiedenis van het kinderkoor gaat terug tot halverwege de jaren 1960. Vanuit de Hervormde kerk in Ederveen kwamen een aantal personen in actie die de aanzet vormden tot oprichting van ‘Hosanna’ in 1966. Over de begin periode is weinig bekend. “Het was toen niet gebruikelijk dat men dacht aan het aanleggen van een archief of iets dergelijks. Je begon met zingen en dat was het”, aldus een van de huidige bestuursleden.
Bekend is wel dat mevr. Boeve jarenlang dirigente was bij het kinderkoor ‘Hosanna’. De huidige dirigente Ineke Bos-Strootman is ook alweer dertien jaar verbonden aan het koor.
Momenteel telt ‘Hosanna’ 28 kinderen die elke week met veel plezier samenkomen. “Ooit kenden we 40 tot 45 leden. Dus bij deze een oproep voor nieuwe leden”, klinkt het vanuit het jubilerende kinderkoor.