Nieuws
Tijdens de ’t Eereveensedag heeft de Vereniging Oud Ederveen haar 400e lid in kunnen schrijven. De buurman van ’t Eereveensedag, Pieter van Manen, melde zich aan. Hij bleek ook nog eens de 400e te zijn en kreeg bloemen overhandigd van Willie van Voorthuizen.
400e_lid_voor_Vereniging_Oud_Ederveen 
Sinds 2011 heeft de vereniging een kraam op de ’t Eereveensedag om bekendheid aan de vereniging te geven en leden te werven. Dit heeft in 2011 toe geleid tot het daadwerkelijk oprichten van de Vereniging Oud Ederveen. Het doel van de vereniging is het bewaren van de Ederveense geschiedenis.
Tijdens de ’t Eereveensedag liggen er ook diverse fotoboeken om in te zien. Dat haalt altijd weer leuke verhalen en herinneringen naar boven. Maar er is de afgelopen tijd meer bijgekomen; we verkopen typisch ’t Eereveense koeken zoals ’t Eereveense turven en Turfveldkoeken, die door bakker Van Voorthuizen worden gebakken.
De Ederveense vlag is bij Vereniging Oud Ederveen te koop en ze hebben ook een blauw/gele paraplu met een afbeelding van het kiepeboertje. Ook is een Oud Ederveens kwartet te koop.
 
Wilt je ook lid worden? Voor maar € 10.00 per jaar ben je al lid en ontvang je twee keer per jaar ons boekje ‘op de eiermarkt’. Meld je aan via oud@ederveen.eu of bel Kees Bouw 0318-573941.