Nieuws
Martin van den Brink kan zijn oren en ogen nog nauwelijks geloven als hij terugdenkt aan de eerste echte etappe in de Dakar Rally 2016. ,,De remdruk van de truck viel weg en ineens stond de Renault in lichterlaaie.´´
martin_van_de_brink 
De equipe van Mammoet Rallysport vond maandag zijn waterloo, nadat de truck van de Harskamper vlam vatte en totaal uitbrandde. Voor Martin van den Brink, Peter Willemsen en Richard Mouw kwam daarmee een vroegtijdig einde aan de Dakar Rally 2016.
 
Nadat de eerste etappe zondag werd afgelast wegens de hevige regenval begon Van den Brink maandag voortvarend aan de tweede etappe. In de openingsfase nestelde de Harskampse formatie zich vrij eenvoudig in de top tien. ,,Ton van Genugten is zevende geworden. Ik denk dat dat onze plaats was geweest,´´ aldus Van den Brink, nadat hij met zijn teamgenoten in een helikopter naar het bivak in Termas Rio Hondo was gebracht.
 
Op ongeveer 100 kilometer voor het einde van de proef over 387 kilometer ging het mis. ,,Ik voelde dat er geen remdruk meer was. In een bocht naar rechts raakten we een wal, ik kon de truck nog net op het pad houden en toen hoorden we ook iets. Monteur Richard Mouw ging vervolgens kijken en schreeuwde dat de linker achterkant in brand stond.´´
De Renault vatte razendsnel vlam. De rijders konden zich spoedig in veiligheid brengen, maar de vlammen maakten in rap tempo een einde aan de aspiraties van het team.
 
,,Hulp van Kamaz´´
 
De mannen van Mammoet Rallysport probeerden het vuur nog te blussen. ,,Maar dat is onbegonnen werk. Het is verbazingwekkend hoe snel dat dan gaat,´´ aldus Van den Brink. ,,We kregen hulp van Kamaz-rijder Dmitry Sotnikov. Dat was heel fijn, maar ook de Russen konden niets meer doen. Het is echt heel apart dat het zo snel gaat. We konden gewoon niets beginnen. Ik heb uiteindelijk nog maar een paar foto´s gemaakt,´´ aldus Martin, die zodoende van dichtbij zag dat zijn ´levenswerk´ tot aan de grond toe werd vernietigd. ,,Ja, dit is zuur en een flinke streep door de rekening. Het kost ons veel geld, maar aan de andere kant zijn we blij dat iedereen ongedeerd is gebleven,´´ zegt de Harskamper, die ironisch genoeg in zijn woonplaats lid is van de vrijwillige brandweer.
 
De Baar achttiende
 
Teamgenoot Pascal de Baar kon ook niets meer betekenen voor zijn kopman en vervolgde zijn weg naar de finish. De snelle assistent uit Beekbergen Baar bracht de tweede Renault van Mammoet Rallysport als achttiende over de streep. Zijn achterstand op winnaar Hans Stacey bedroeg 18 minuten en 34 seconden. De etappe van Villa Carlos Paz naar Termas Rio Hondo werd maandag ingekort wegens de hevige regenval van zondag. De proef telde niet de geplande 521 kilometer maar ´slechts´ 387 kilometer.
 
Warm onthaal
 
Nadat de figuurlijke wonden op het parcours gelikt waren, werden de mannen van Mammoet Rallysport per helikopter naar het bivak in Termas Rio Hondo gevlogen. Daar kregen Martin, Peter en Richard een warm onthaal. ,,In het bivak stonden alle mannen van de Mammoet serviceploeg ons op te wachten. Ook mensen van de teams van De Rooy, MAN en Riwald stonden klaar. Ja, op dat moment werd het wel een beetje emotioneel en moest ik een traantje wegpinken.´´
 
,,Ook dit hoort bij de Dakar Rally´´
 
Vandaag gaan de overgebleven vrachtwagenrijders op weg naar Jujuy. Zonder Martin van den Brink en zijn co-piloten. De Dakar Rally wacht op niemand. ,,Het is een keihard spel. Maar ook dit hoort bij de Dakar Rally. Je kunt er echt helemaal niets aan doen. We moeten uithuilen en opnieuw beginnen,´´ aldus Martin van den Brink. ,,We geven het niet op. We waren al bezig met de bouw van de nieuwe rallytruck. In 2010 vielen we in de eerste etappe uit door een ongeluk met de truck van Kolomy. Dat vond ik veel erger. Er is nu niemand gewond en we kunnen hier zelf niets aan doen.´´
 
Vandaag wacht de mannen van Mammoet Rallysport nog een pittig klusje. Een opdracht waar normaal gesproken hoofdsponsor Mammoet de hand niet voor omdraait. ,,We gaan terug naar de plaats waar de truck staat. Dat is zo´n 360 kilometer vanuit het bivak. We moeten de truck bergen en de rotzooi opruimen. Ja, dat hoort er ook bij. We willen het gebied netjes achterlaten,´´ aldus een teleurgestelde, maar uiterst realistische Martin van den Brink.
 
Tekst: Berry Kamphorst