Nieuws

Etappe 10: Iquique – Antofagasta

Vandaag was het eerste gedeelte van de etappe bijna gelijk aan het einde van de vorige etappe. Bij het begin het van deze etappe waren er nog steeds meer dan twintig20 auto’s in de duinen aanwezig. Sommigen stonden stil andere waren langzaam in beweging, kortom opnieuw een enorme slachting in de Dakar van 2014.

Zonder_problemen_naar_top_tien_klassering

Meer dan de helft van de teams die in Rosario zijn gestart zijn inmiddels uit de wedstrijd. Was vorig jaar nog het commentaar dat de rally te eenvoudig was, nu is het ernstig heftig.


,,Ik kwam niet tegen de duin op”

In totaal 422 kilometer proef van 3400 meter hoogte naar 6 meter hoogte aan de kust. De proef eindigde vandaag opnieuw in het bivak. Wuf van Ginkel startte als 19e en moest direct vol aan de bak: de duinen in! ,,Het ging erg goed vandaag. Alleen in het begin ging het wat moeizaam. Ik heb bijna 15 minuten verspeeld omdat ik de eerste duin niet opkwam, ik had te weinig snelheid om er te komen. Uiteindelijk zijn we om de duin gereden en hebben we zelfs wat plaatsen goedgemaakt. Verder niets vervelends, niet uit de truck geweest, top dagje gehad!”


Vandaag gaan onze strijders voor de elfde etappe naar El Salvador. We rijden een verbinding van 144 kilometer en een special van maar liefst 605 kilometer, waarbij de finish weer in het bivak is. Halverwege de etappe is er weer een grote uitdaging van 120 kilometer duinen! We verlaten de prachtige kust van Chili en verplaatsen ons weer richting het Andes Gebergte, naar de beroemde mijnenstad El Salvador.

Bron: GRP  16 jan 2014