Nieuws

De mannen van GINAF Rally Power hebben karakter getoond in de vijfde etappe.

Wuf_en_Jos_slaan_terug

Na de miserabele woensdag volgde er een hoopvolle donderdag. Wuf van Ginkel en Jos Smink sloegen terug door zich vanuit de achterhoede op te werken naar een plaatsje in de sub-top. Hoewel Wuf als 11e uit het bivak mocht vertrekken was zijn startpositie voor de vijfde etappe niet al te rooskleurig. Wuf moest als 55e (slechts twee equipes kwamen nog na hem) aan het avontuur beginnen.

In de beginfase liet Van Ginkel er geen gras over groeien en via een ouderwets stukje ‘Wuffen’ klopte hij bij de eerste checkpoints aan op de deur van de top tien. Een kleine vertraging (met tot nu toe onbekende oorzaak) wierp de GINAF-equipe iets terug. Wuf van Ginkel, Hugo Kupper en Bert van Donkelaar sloten de zware vijfde etappe af als 22e. Vrijdag start het trio dus weer verder naar voren. Rond de 22e positie is de logische verwachting.

Dat geldt ook voor Jos Smink. De Hooglander haalde eveneens de bezem eens flink oor de Argentijnse stofkast. Jos begon als 39e aan het lastige karwei. Jos Smink kun je echter wel om een boodschap sturen. Hij bracht de weer okselfrisse GINAF als 17e over de finishstreep.

Vandaag krijgen de mannen van GRP opnieuw een kans om zich met de top tien te meten. De startpositie is in ieder geval een stuk florissanter dan die van donderdag.

Bron: GRP 10 jan 2014