Nieuws

Een tevreden Wuf van Ginkel maakte vanuit San Juan de balans op van de derde etappe.

Na 300 kilometer klassementsproef kon Wuf opnieuw concluderen dat de GINAF zich uitstekend had gehouden in het steenrijke deel van Argentinië. De tiende plaats in de etappe stemde de Edervener dan ook meer dan tevreden. ,,Daar zijn we heel blij mee. We hebben geen problemen gehad. We hebben heel even stilgestaan, omdat de noodstop uit ging. Ook moesten we een keer iets omrijden om andere deelnemers te passeren. Maar dat is heel normaal. Iedereen maakt onderweg wel iets mee.”

We_hebben_een_prima_dag_gehad

Wuf van Ginkel, navigator Hugo Kupper en monteur Bert van Donkelaar brachten de GINAF rallytruck in een strak tempo naar de finish. ,,We hebben wel veel auto’s met lekke banden gezien. Gelukkig hadden wij geen problemen. We hebben een hoog tempo kunnen aanhouden en dat leverde een tiende plaats op. Dat stemt ons meer dan tevreden. Vooral ook omdat we geen gekke dingen hebben gedaan en toch een goed tempo konden rijden.”

Wuf (op de bovenstaande foto naast een eveneens tevreden teammanager Willem Tijserman) kijkt ook met genoegen terug op de samenwerking met zijn co-piloten. ,,Het loopt perfect met Hugo en Bert. Het navigeren gaat perfect. Hugo heeft me nog niet de verkeerde kant opgestuurd en daar gaat het om. Ik ben tot nu toe heel tevreden.”

Jos Smink in de problemen

De tweede truck van GINAF Rally Power was aanmerkelijk minder succesvol. Op het moment dat we contact hadden met Wuf vanuit San Juan (dinsdagnacht rond 1.15 uur) was Jos Smink nog niet in het bivak gearriveerd. ,,Jos heeft stilgestaan door een afgebroken stuuras. Inmiddels rijden ze weer op de proef,” aldus Wuf van Ginkel.

Niet gestart

De equipe van GINAF Rally Service zal de finish niet bereiken. De reden is simpel: Daniël Bruinsma, Rintje Ritsma en Sven Vogelaar zijn niet van start gegaan voor de derde etappe. De toegestane tijd tussen aankomst en vertrek voor de volgende etappe was verstreken. ,,We weten nog niet wat er morgen (woensdag) gaat gebeuren. We moeten nog in overleg met de organisatie,” aldus Wuf.

Volgens de kopman van GINAF Rally Power wordt alles in het werk gesteld om de equipe van GRS in de race te houden. ,,We hopen dat ze weer mogen starten in de wedstrijd. Er is een mogelijkheid dat ze als hulp-assistentietruck mogen starten. Dat is in het verleden wel eens vaker gebeurd. We wachten het af.”

Serieuze test

Vandaag wacht de mannen van GINAF Rally Power een nieuwe beproeving. Een hele serieuze test. De vierde etappe, van San Juan naar Chilecito, telt maar liefst 868 kilometers. De proef is 657 kilometer lang. Het is sinds 2005 de langste proef in de Dakar Rally. De etappe in Afrika ging toen van Zouerat naar Tichit.

Bron: GRP 08 jan