Nieuws

Zeer vroeg vertrekken vandaag vanuit het bivak van Salta in Argentinië richting Chili. Van 1500 meter hoogte naar 4836 meter hoogte in het Andes gebergte en later weer naar 3200 meter hoogte in Calama.

Vanuit_Argentini_over_de_Andes_naar_Chili

Wuf van Ginkel moest een lange verbinding van 522kilometer en een mooie, technische special over 302 kilometer afleggen. De special eindigde vandaag in het bivak. In totaal dus vandaag 823 kilometer. ,,De mooiste proef tot nu toe in deze Dakar,'' aldus de enige overgebleven rijder van GINAF Rally Power.

,,Ik had best wat last van het hoogteverschil tijdens de verbindingsroute. Je voelt wat druk op je hoofd, het was best vermoeiend vandaag. De special was eindelijk een mooie vandaag. We hebben wel een technisch probleem gehad, ik was eigenlijk een beetje link, ik was er eigenlijk klaar mee. Toen we weer verder konden reed ik als 40e truck en toen heb ik het gaspedaal maar eens flink ingedrukt. Uiteindelijk ben ik als 19e gefinisht. Hier in Calama komt het oude gevoel van Dakar weer terug. Als alles morgenvroeg over de stenen goed gaat, ga ik in de duinen proberen aan te vallen.”

Vandaag gaan onze strijders voor de negende etappe naar Iquique. We rijden van Calama naar Iquique. Van 3400 meter hoogte naar het beroemde strand van Iquique aan de Chileense kust. Een extreem korte verbinding van 37 kilometer en dan een special over 422kilometer! Het einde van de proef is altijd spectaculair als de coureurs van de duinen naar beneden denderen naar de finish op het strand van Iquique.

Bron: ede stad 14-01-2014