Nieuws

De mooiste rit van deze Dakar Rally is voor velen die van vandaag (dinsdag). De beroemde aankomst in de stad van het witte goud (Salpeter winning): Iquique. De lange afdaling van 1000 meter hoogte naar de finish aan het strand van de Grote Oceaan is inmiddels wereldberoemd.

Hugo_en_Bert_verdienen_een_zwaar_compliment

Heel vroeg vertrekken vanuit het bivak van Calama voor 37 kilometer verbinding langs de grootste kopermijn van de wereld (de Chuquicamata mijn) naar de start van de proef. In totaal 422 kilometer proef van 3400 meter hoogte naar 6 meter hoogte aan de kust.

De proef eindigde vandaag opnieuw in het bivak. Wuf van Ginkel (511) startte als negentiende en moest direct vol aan de bak.

,,Het ging erg goed, we hebben weinig problemen gehad. Het was een mooie piste, de eerste 250 kilometer waren erg zwaar, rivierbedding in en rivierbedding weer uit. Daarmee heb ik helaas de koplampen beschadigd. ,,Het laatste gedeelte bestond alleen uit duinen en die waren supermooi om te rijden. Het gaat ook steeds beter in de duinen. We leren de auto steeds beter kennen. Hugo en Bert verdienen een zwaar compliment. Vandaag hebben we het echt met zijn drietjes gedaan. Van de negentiende plaats zijn weals dertiende geëindigd. Ik ben meer dan tevreden met onze nieuwe GINAF X2222.”

Morgen (woensdag) gaan onze strijders voor de tiende etappe naar Antofagasta. Ze rijden weer twee specials van boven de 200 kilometer in één etappe met daar tussen een neutralisatie van185 kilometer. De assistentiekaravaan verlaat het surfers paradijs Iquique en gaat naar de grootste havenstad van het noorden van Chili die ooit toebehoorde aan Bolivia!

Bron: Ede stad 15-01-2014