Nieuws

Maandagochtend om 8.00 uur vertrokken de GINAF-gladiotoren Wuf van Ginkel (511) en Jos Smink (514) uit San Luis voor opnieuw een lange verbinding naar de start: 400 kilometer.

Gemengde_gevoelens_bij_Ginaf_Rally_Power

Etappe 2: San Luis-San Rafael

De tweede etappe gaat naar San Rafael. De eerste 259 kilometer langzaam stijgen tot 2000 (!) meter over normale grond. Vanaf 2000 meter uiteindelijk weer terug naar 600 meter bij de finish. Ongeveer 200 kilometer voor de finish komt de klapper van vandaag: de eerste echte duinen! Om 14.38 uur lokale tijd ging de eerste truck van start en als 10e ging Wuf van Ginkel (511) eindelijk los met zijn Ginaf X2222. Om 21.30 uur lokale tijd was Wuf terug in het bivak.

,,Lekker dagje”

,,Het was een lekker dagje, alleen jaamer dat we de stuurolie leiding eraf hadden liggen. Dat heeft ons zeker 25 minuten gekost . De leiding hebben we moeten vervangen, gelukkig allemaal prima gelukt. Verder ging het goed, maar het was wel een slagveld in de duinen. Ik heb een Kamaz (Mardeev) op zijn dak zien liggen. We zijn er redelijk goed door gekomen, het was wel even wennen met de nieuwe auto. We moesten een paar keer terug naar beneden om die hoge duinen te kunnen bedwingen. De 18e plek is helemaal prima, heerlijk dagje gehad.”

,,Niet tevreden”

Jos Smink (514) was niet tevreden met zijn tweede proef. ,,Het was niet zo’n goeie dag vandaag. Het begon direct met een te hete motor, hij stopt er dan mee, dat is lastig. Daarna brak er een nippeltje af van de radiator waardoor de truck koelvloeistof verloor. Jan Lammers heeft me toen geholpen, de motor werd toch weer te heet, toen bij de lokale bevolking de tuinslang geleend en weer bijgevuld. Daarna bleef het lastig met de hitte, de duinen gingen echter prima. Na de duinen weer een kleine elektrische storing. Morgen gaat het hopelijk beter.”

Bron: GRP 07 jan