Nieuws

Het was woensdag ‘gehaktdag’ voor het team van GINAF Rally Power. De Ederveense rallyformatie viel louter tegenslag ten deel. Zowel Wuf van Ginkel als Jos Smink verloren heel veel tijd. Voor beiden lijkt een top tien klassering uitgesloten.

Gehaktdag_voor_GINAF_Rally_Power

De wedstrijdrijders van GINAF Rally Power moeten het stellen zonder de hulp van GINAF Rally Service. De equipe van Daniël Bruinsma, Rintje Ritsma en Sven Vogelaar werd uit de strijd genomen. De formatie was te laat terug in het bivak na de tweede etappe. Het verzoek om als hulp-assistentie verder te mogen in de wedstrijd werd afgewezen.

Wuf van Ginkel en Jos Smink werden woensdag geconfronteerd met de grote nadelen van het ontbreken van een snelle assistentietruck. Nadat de truck van Van Ginkel werd getroffen door afgebroken cabinesteunen overkwam de vrachtwagen van Jos Smink dat even later ook. Wuf van Ginkel koos er voor om de cabine te repareren op de piste. De Edervener moest allerlei kunstgrepen uithalen en verspeelde ruim 11 uur. Wuf van Ginkel kwam vannacht als 51e over de streep.

Smink koos er voor om de steunen en de loszittende koplampen te verwijderen. De Hooglander haalde het bivak met een achterstand van 2.42.36. Smink werd daarmee 28e. In het klassement duikelde Wuf van Ginkel naar een 38e plaats. Jos Smink is na de vierde etappe terug te vinden op de 42e plaats.

Ondanks de tegenslag gaat het duo van GINAF Rally Power vandaag opnieuw van start. De organisatie gaf Wuf van Ginkel op basis van eerdere resultaten een elfde startpositie. Jos Smink start, volgens de geldende regel, rond de klassering van de vorige etappe. Smink begint vandaag als 28e aan de etappe naar Tucuman. De rijders krijgen 416 kilometer klassementsproef te verwerken.


Jan Lammers staat ondanks grote technische problemen op de startlijst (41e). Lammers’ truck kreeg woensdag te kampen met een gat in het carter. Hij verloor ook heel veel tijd door de nodige reparaties.


Tekst: Berry Kamphorst

Bron GRP: 09 jan 2014