Nieuws

De dag na de rustdag leek redelijk normaal te gaan verlopen voor de GINAF-gladiatoren. Wuf van Ginkel en Jos Smink moesten een korte verbinding van 114 kilometer en een korte, technisch eenvoudige special over 525 kilometer afleggen. Ook de verbinding naar de bivak van Salta is overzichtelijk: 116 kilometer. In totaal dus vandaag 755 kilometer. De makkelijkste proef tot nu toe in deze Dakar. Wuf van Ginkel (511) werd uiteindelijk als 22e afgevlagd.

,,Ik weet niet wat de bedoeling van vandaag was, maar we hadden net zo goed over snelweg kunnen rijden. Rechtdoor plankgas. We hebben echter een half uur verspeeld met technische problemen. De motor hield er spontaan mee en de achterbak ging stuk. Jammer, we hadden veel hoger kunnen eindigen. Onze sympathie gaat uit naar het team van Jos Smink en met name naar Peter Nieuwenburg.”

Vervelende dag

Jos Smink had een zeer vervelende dag. ,,We reden door een waterdoorgang en we kwamen hard neer. Peter (Nieuwenburg) schreeuwde het uit van de pijn en viel af en toe weg. We zijn direct gestopt en hebben contact opgenomen met de alarmcentrale van de ASO. Binnen 17 minuten was de helikopter er en werd Peter op een spalk afgevoerd naar het bivak. Daar werd al snel besloten in het Ziekenhuis San Bernardo een scan van zijn rug te laten maken. Zijn L1 ruggenwervel is gebroken. Hij moet een paar dagen blijven en gaat dan op een spalk naar Nederland. Harry Oosting en ik blijven bij Peter en nemen vanavond afscheid van het GINAF Rally Power team.'' Helaas, einde Dakar 2014 voor Jos Smink.

Vandaag gaan onze strijders voor de achtste etappe naar Calama (Chili). We gaan dus van Salta naar Calama, over de Andes Cordillera, een extreem lange verbinding van 522 kilometer en een eenvoudige special over 302kilometer! Helaas dus nu nog maar één wedstrijdtruck in de strijd bij het GINAF Rally Power team.

Bron: Ede stad 13-01-2014