Nieuws

In de voorlaatste etappe van de Dakar Rally was er sprake van een ouderwets dagje ,,Wuffen”.

In de rit van El Salvador naar uiteindelijk La Serena over 350 kilometer toonde Wuf van Ginkel de mogelijkheden van de nieuwe GINAF. Van Ginkel bleef gevrijwaard van technische problemen en denderde voor de derde keer deze rally de top tien binnen.

Effe_Wuffen_in_voorlaatste_etappe

De special stage bleek op het lijf geschreven. ,,Effe Wuffen” kreeg vooral vorm in het laatste deel van de etappe. In de duinen rond Copiapo bleken Wuf van Ginkel, navigator Hugo Kupper en monteur Bert van Donkelaar zich als een vis in het water thuis te voelen.

De formatie van GINAF Rally Power moest 43 minuten en 43 seconden toegeven op de tijd van winnaar Gerard de Rooy. Dat de GINAF-equipe ouderwets aan het ,,Wuffen” is geweest blijkt uit het feit dat zowel René Kuipers als Marcel van Vliet en Martin van den Brink moesten toegeven op de tijd van Van Ginkel en co.

De Dakar Rally wordt morgen afgesloten met de dertiende etappe. De proef telt ruim 15o kilometer en de finish is in Valparaiso. Wuf van Ginkel hoopt de GINAF in Chili op een plaats in de top twintig te kunnen stallen.

Geen storing in de motor

Wuf van Ginkel was zeer content met het optreden in de voorlaatste etappe. De Edervener liet direct na het einde van de klassementsproef van zich horen. ,,We hebben een prima dag gehad. Het eerste deel van de piste was erg slecht. Het parcours lag vol met stenen. In het laatste deel kwamen de duinen. Daar ging het uitstekend.”

De mannen van GINAF Rally Power konden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld donderdag, zonder noemenswaardig oponthoud de proef afleggen. ,,De motor deed het weer uitstkend. De storingen zijn verholpen.”

Volgens Wuf heeft het trio in de GINAF geen gekke dingen hoeven te doen om de top tien positie uit het vuur te slepen. ,,We hebben geen risico genomen. We reden zeker niet op de limiet en hebben geen gekke dingen gedaan. We kunnen constateren dat we de toppers goed kunnen volgen. Ik heb al met al een goed gevoel overgehouden aan deze etappe.”

Wuf, Hugo en Bert zijn inmiddels op weg naar het bivak in La Serena. ,,We moeten nog even 350 kilometer afleggen voordat we in het bivak zijn. Maar dit resultaat maakt de lange reis wel iets prettiger.”

Bron: GRP 17 jan 2014