Nieuws

Dinsdagochtend vroeg om 09.00 uur vertrokken Wuf van Ginkel (511) en Jos Smink (514) vanuit de bivak van San Rafael voor een verbinding van 292 kilometer naar de start.

Etappe 3: San Rafael – San Juan

De derde etappe gaat naar San Juan. De eerste 210 kilometer langzaam dalen tot 1000 meter over losse stenen. Vanaf 1000 meter uiteindelijk weer terug naar 4000 (!) meter op vlak bij de finish en dan als een komeet afzakken naar 1200 meter bij de finish, bijna alles over de losse stenen.Een_mooie_dag_voor_Wuf_van_Ginkel

Om 13.45 uur lokale tijd ging Wuf van Ginkel van acquit met zijn GINAF X2222. ,,Ik heb er zin in, ik heb een goed voorgevoel!” Om 18.30 uur lokale tijd was Wuf opgetogen in het bivak van San Juan.

,,Lekker gereden, een mooie etappe. Vrij smal, grote stenen, enorme hobbels en er is door de concurrentie veel lek gereden. Wij hadden geluk en konden lekvrij naar de finish. Je moet met vrij harde banden rijden, maar dat betekent dus stuiteren en zacht is veel meer comfort! Je moet dus in de bandenspanning een compromis vinden. Een mooi dagje gehad. Erg blij met de tiende plek”.

Jos Smink (514) was ten tijde van dit bericht nog niet binnen. Ook over de voortzetting van Daniël Bruinsma, Rintje Ritsma en Sven Vogelaar is helaas nog niets definitiefs bekend.

Vandaag gaan onze GINAF wedstrijdrijders in de volgende etappe weer aan de bak voor een mooi resultaat. We gaan van San Juan naar Chilecito, de eerste dubbele etappe van deze Dakar. Twee specials van boven de 200 kilometer met een neutralisatie er tussen van 157 kilometer. Een geweldige uitdaging en waarschijnlijk weer een slagveld. ,,We doen toch een beetje voorzichtig, we gaan wel steeds meer aan de nieuwe auto wennen,” aldus Wuf van Ginkel.

Bron: GRP 8 jan