Nieuws

Woensdagochtend om 09.00 uur vertrokken Wuf van Ginkel (511) en Jos Smink (514) vanuit de bivak van San Juan voor de eerste dubbele special en een neutralisatie van totaal 868 (!) kilometer naar de start. Gelukkig was de verbinding naar de start slechts 43 kilometer.

Een_lange_zware_dag

Etappe 4: San Juan – Chilecito

De vierde etappe gaat naar Chilecito. De hele etappe door rivier beddingen en verhard steen. Vrij snel na de start ging het mis bij Edervener. Wuf van Ginkel ,,De cabine steunen waren al vrij snel afgebroken, die moet je zien te fixen anders gaat de cabine op de rubbers hangen, dat wil je niet hebben, het was een hele lange dag. Onderweg kunnen we niet lassen, dat kan alleen hier (bivak, red.). We hebben wat pech gehad Morgen weer zo’n mega etappe we moeten de boel heel zien te houden”. Vandaag weer een etappe van 912 (!) kilometer.

,,We mogen een uur na de laatste starten en dat gaan we misschien net redden. Ik heb liever dat we laat starten met de truck in orde dan vroeg met een halve truck. Ik ga toch nog maar even een uurtje slapen…..”

,,Wat een smakkers”

Jos Smink (514) was redelijk tevreden over zijn proef. ,,In Nederland konden ze me niet volgen, waarschijnlijk heeft dat te maken met mijn late binnenkomst gisteren. Het was een zwaar dagje, best pittig, lamme armen van het intensieve sturen. Ook zijn de cabinesteunen afgebroken door de mega grote klappen die we gemaakt hebben, ongelooflijk wat een smakkers. Morgen weer zo’n zware dag, gaat lukken hoor, het team en de auto redden het wel.”

Bron: GRP 09 jan 2014