Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders bracht op dinsdag 25 februari een bezoek aan het nieuw gebouwde Westhoffhuis. Stichting Sociaal- en Cultureel Vormingswerk (SSCVL) liet die dag vol trots de nieuwe aanwinst voor Lunteren zien. Het Westhoffhuis gaat het bruisend hart van Lunteren worden.

College_van_B__W_bij_Westhoffhuis
Foto: “Het Westhoffhuis is inmiddels al in gebruik genomen”.

In het Westhoffhuis werd het college geïnformeerd over de achtergrond van het ontwerp van het gebouw. Architecten van Synargio gaven samen met Woonstede informatie over het ontwerp en de bouw van het Westhoffhuis. Het college van B&W werd rondgeleid door het appartementen-compex, door de bibliotheek en door het dorpshuis.
SSCVL ging vervolgens middels een presentatie kort in op de toekomstige ontwikkelingen van het Westhoffhuis en de Schakel. Ook vertelde SSCVL welke rol zij wil spelen in de veranderingen in de zorg waar gemeenten mee te maken hebben. De Schakel en het Westhoffhuis zullen meer en meer een ontmoetingscentrum en een informatiecentrum worden. Uiteraard blijven sociale- en culturele activiteiten aangeboden worden aan de Lunterse bevolking. Ook kunnen derden, met name verenigingen, gebruik maken van de faciliteiten.

Het nieuwe Westhoffhuis is inmiddels al in gebruik genomen. Een aantal activiteiten vinden daar al plaats. Woensdag 26 februari werd er voor de eerste keer de dorpsraad-vergadering gehouden. Ook is de bibliotheek al een aantal weken gevestigd in het Westhoffhuis.
De reacties van de gebruikers en de bezoekers zijn heel positief. Algemeen beschouwd kan er gesteld worden dat het nieuwe Westhoffhuis daadwerkelijk een grote aanwinst is voor Lunteren. Vrijdag 21 maart wordt het door burgemeester Van der Knaap officieel geopend. Op zaterdag 22 maart is er een open huis.