Nieuws
 Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering in combinatie met een doorlopende annuleringsverzekering. Ideaal, je hoeft nooit meer last minute even snel een reisverzekering af te sluiten. Maar de annuleringsdekking is minstens zo belangrijk. Zoals voor alle verzekeringen geldt ook voor de annuleringsverzekering - check de voorwaarden.
 
Samengestelde reis
Soms denk je ergens voor te zijn verzekerd, maar blijkt dit in geval van schade niet zo te zijn. Zo bieden niet alle verzekeraars standaard dekking voor reizen die je zelf op internet samenstelt. Steeds vaker boekt men zelf vliegtickets en wordt er apart een hotel of vakantiewoning geboekt. Dit wordt een samengestelde reis genoemd en het is van belang bij boeking te controleren of de lopende annuleringsverzekering deze wel dekt. Indien dit niet het geval is, dan kan de samengestelde reis vaak alsnog worden verzekerd tegen een geringe premietoeslag. De annuleringsverzekering is niet alleen van belang voor mensen die niet in staat zijn aan hun reis te beginnen, maar geldt ook voor onderweg. Bij een georganiseerde reis zorgt de reisorganisatie voor een oplossing als er een onderdeel uitvalt. Bij een zelf samengestelde reis moeten mensen deze problemen op eigen kosten oplossen of terug naar huis gaan. Op dat moment kan een annuleringsverzekering met de juiste dekking een oplossing bieden.
 
Voorwaarden
De voorwaarden om een beroep te kunnen doen op de annuleringsverzekering verschillen per verzekeraar. Het overlijden van een dierbare vriend is bijvoorbeeld in de ene polis gedekt maar in de andere niet. De voorwaarden verschillen ook als het gaat om problemen rondom zwangerschap, een nieuwe baan waar je meteen moet beginnen, aan- of verkoop van een woning en kwijtraken van een vaste baan. Soms vallen zelfs kaartjes voor popconcerten en theatervoorstellingen onder de dekking.
 
Verzekerd bedrag
Ook het verzekerde bedrag varieert. De standaardoptie is 1.500 euro per verzekerde en tot 6.000 euro voor een gezin. Dit kan in bepaalde situaties onvoldoende zijn en dan kunt u incidenteel voor die ene dure reis extra bijverzekeren.
 
Meereizende personen bij gezinsreis
Meereizende vriendjes van kinderen vallen niet onder de kring van verzekerden op de gezinspolis. Dus check vooraf of voor hen een aanvullende verzekering moet worden afgesloten.
 
Losse annuleringsverzekering of doorlopend gekoppeld aan de reisverzekering
Over het algemeen is de doorlopende annuleringsverzekering gekoppeld aan de reisverzekering voordeliger dan de losse annuleringsverzekering.
 
Nut van annuleringsverzekering
Hoewel er nog steeds meer reisverzekeringen dan annuleringsverzekeringen worden afgesloten, is het misschien toch beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Het is dubbel zuur om door omstandigheden de vakantie te moeten annuleren en ook nog eens de reissom kwijt te zijn.
 
Vragen over annuleringsverzekeringen en over andere verzekeringen kunt u stellen tijdens het inloopspreekuur in Het Westhoffhuis. Ook kunt u hier terecht voor allerlei vragen op het gebied van notariële zaken en belastingen. Het spreekuur voor gratis advies vindt iedere laatste vrijdag van de maand tussen 16 en 17 uur plaats in Het Westhoffhuis en wordt aangeboden door Assurantiekantoor De Groot, Van Putten Van Apeldoorn notarissen en Onderweegs & De Groot Accountants en Belastingadviseurs.