Nieuws

De afgelopen weken vonden er in het Westhoffhuis bijzondere danslessen plaats. Jongens en meisjes van vier tot zes jaar dansten daar met Lieke Elastiek, Bas Ballon en Leentje Lint. Deze lessen worden ‘Danskriebels’ genoemd en donderdag 24 april was de laatste les van deze eerste reeks. De zeven leerlingen mochten allemaal een vriendje of vriendinnetje meenemen en aan het eind van de les kwamen ouders en belangstellenden kijken naar 18 echte prinsen en prinsessendansen die dansten in het paleis.

Deze Danskriebels worden gegeven door dansdocente Nicolijn Zieleman en krijgen een vervolg in de komende tien weken. “In iedere les wordt iets nieuws geleerd en iets uit een vorige les verder geoefend en uitgewerkt. De herkenning zorgt ervoor dat kinderen het leuk vinden en graag weer verder willen dansen. Een nieuw aspect in iedere les houdt de kinderen gemotiveerd en uitgedaagd” legt de docente uit.

Zieleman heeft zo’n 15 jaar leservaring, met verschillende stijlen en verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast organiseert ze kinderdansfeestjes voor scholen en verjaardagen. Haar specialisatie is jazzdans en klassiek ballet en dat is ook de basis voor de Danskriebels. “Bij jonge kinderen werk ik altijd met thema’s waar ze aan kunnen relateren. Op deze leeftijd kunnen ze nog niet zo veel met moeilijke balletwoorden als een ‘pas-de-deux’ of een ‘pirouette’. Tijdens een “snoepjesles” geef ik ze bijvoorbeeld de opdracht om zich zo lang als een zuurstok te maken of zo flexibel te bewegen als een dropveter. In de prinsen- en prinsessenles leerden de kinderen prinsessenbuigingen en een speciaal prinsenloopje”.

Vanaf dinsdag 6 mei start Nicolijn met een nieuwe reeks van tien lessen Danskriebels in het Westhoffhuis. Danskriebels zijn bedoeld voor jongens en meisjes van vier tot zes jaar. De lessen vinden plaats van 16:00u tot 16:45u en zullen weer worden afgesloten met een kijkmoment voor ouders en belangstellenden. Er hoeft geen speciale kleding aangeschaft te worden. Loszittende of gemakkelijke (gym)kleding volstaat en de kinderen dansen op blote voeten.

Voor meer informatie over de danskriebels en/of kinderdansfeestjes: nicolijn@zieleman.nu