Nieuws

In het Westhoffhuis is vrijdag 19 september de cursus schaken van start gegaan. De cursus is nog niet volgeboekt, dus aarzel niet en kom langs! Elke vrijdagmiddag tussen vier en vijf.

“Schaken is niet alleen een ontzettend leuk spel om te doen”, zegt Johan de Lange die samen met Bas Faasse de training verzorgt. “Het is ook bijzonder leerzaam. Ga maar na, je moet bij elke zet vooruit denken. Maar je moet ook een plan maken dat om de haverklap bijgesteld kan worden, want je tegenstander zit ook niet stil. Verder is schaken heel goed voor je concentratie. Onderzoek heeft aangetoond dat wie schaakt op school beter presteert. Jeugdige schakers hebben meer kans op een betere CITO-toets.”

De cursus schaken richt zich in eerste instantie op de leeftijdsgroep 8 tot en met 12 jaar. Leerlingen van het basisonderwijs dus. Er wordt gespeeld in één van de zaaltjes (Koepel) van het Westhoffhuis. Omdat de cursus publicitair onvoldoende aan bod is gekomen, is de aanloop nog enigszins aarzelend.
“Het plezierige daarvan is wel dat nog volop de mogelijkheid bestaat om op vrijdagmiddag tussen vier en vijf uur langs te komen. Om te leren schaken, een partijtje te spelen, of allebei”, aldus De Lange.

Inschrijven als deelnemer kan via info@westhoffhuis.nl, maar overdag even bellen naar 0318-482992 is natuurlijk ook mogelijk. Eén ding staat vast: de leerlingen van het basisschoolonderwijs in Lunteren zijn aan zet!