Nieuws
Beleggen? Dat is zo ingewikkeld.’ Of: ‘Het duurt zo lang voor je er voordeel van hebt.’ Mensen met spaargeld denken weleens aan beleggen, zeker nu de spaarrente relatief laag is. Maar onbekendheid en vooroordelen maken dat zij zich er niet verder in verdiepen. Terwijl het zinnig kan zijn een goede afweging te maken tussen sparen en beleggen.
 
“De Rabobank wil geïnteresseerden graag helpen inzicht te krijgen in de zin en onzin over beleggen”, zegt Hildo Burgers, accountmanager Private Banking. “We zien dat klanten wel interesse hebben, maar moeilijk de stap durven zetten. Ze weten niet goed welk risico ze nemen en vragen zich af of de bank het niet allemaal mooier zal voorspiegelen dan het is. Dat is heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook jammer. Beleggen kan een goede optie zijn voor mensen die spaargeld hebben waar zij niet op korte termijn over willen beschikken.”
 
Voor die spaarders organiseert de Rabobank vrijblijvende informatieavonden over beleggen. Rabobank Gelderse Vallei houdt deze bijeenkomst op dinsdag 27 oktober in congrescentrum “De Werelt” in Lunteren. Aan de hand van stellingen, filmpjes, feiten en ervaringen krijgen bezoekers inzicht in de zin en onzin van beleggen. Geïnteresseerden kunnen zo in 1,5 uur zelf ontdekken of zij beleggen een goede optie vinden voor hun spaargeld.