Nieuws
door Marloes Kleijer (met dank aan Ede Stad)
U ziet ze vast wel eens rondrijden, de bussen van Zegers Bouw. Nieuwe bussen, want het bouwbedrijf - met vestigingen in Ede en Arnhem - vernieuwde recentelijk het grootste deel van zijn wagenpark. Maar weet u ook wat Zegers Bouw precies doet? Dat het bedrijf bijvoorbeeld heel veel waarde hecht aan duurzaamheid, milieu en communicatie? Directeur Evert Schipper vertelt u er graag over.
Zegers_bouwt_aan_toekomst 
Foto: Zegers Bouw vernieuwde recentelijk het wagenpark. Hierbij is in grote mate rekening gehouden met het milieu en duurzaamheid
 
Zegers Bouw werd opgericht in 1929 en is in de kern altijd een echt familiebedrijf geweest. Vandaag de dag wordt het geleid door Evert Schipper en Johan Staring. Schipper vertelt: „De sfeer die bij een familiebedrijf hoort, koesteren wij”. Hij zegt dat Zegers Bouw, net als vele andere bouwbedrijven, als gevolg van de economische omstandigheden ook een wat mindere periode achter de rug heeft. Zegers Bouw heeft daar echter zijn voordeel mee gedaan: verleden jaar is er een nieuw beleidsplan gemaakt gericht op de huidige tijd. „Wij zijn actief in de regio tot Nijmegen, Utrecht, Apeldoorn en Doetinchem en willen deze regio graag vergroten door overnames. Op naar groei!”
Het bouwbedrijf is gespecialiseerd in het beheren en onderhouden van woningen en het realiseren van projecten. „Momenteel bouwen wij dertig woningen voor Woonstede in Scherpenzeel en in Lunteren staat een veertigtal recreatiewoningen op het programma bij vakantiepark De Scheleberg. Ook in Amersfoort, Westervoort en Zevenaar zijn wij actief.
Milieu en duurzaamheid
Het beleidsplan van Zegers Bouw rust op drie pijlers: ontwikkelen, bouwen én onderhouden. Er is volgens Schipper één belangrijke gemene deler: milieu en duurzaamheid. „Wij hebben hierbinnen, zowel met betrekking tot het bedrijf als de werkzaamheden, een aantal keuzes gemaakt. Dit is terug te zien in het gebruik van duurzame bouwmaterialen (loodvervangers, betontoepassingen, detaillering) en de lean-planning. Daarnaast wordt ons pand in Arnhem voorzien van zonnepanelen en led-verlichting, maar investeren wij ook in het wagenpark, waarbij energieverbruik en CO2-uitstoot maatstaven zijn. En niet te vergeten de digitalisering van de papierstromen.”
Maatschappelijk betrokken
Nóg belangrijker is volgens Schipper het contact met de omgeving, oftewel goede communicatie. „De markt is hierin echt enorm veranderd”, legt hij uit. „Je moet met alles rekening houden en een goed communicatieplan is belangrijker dan ooit. De klant moet goed worden geïnformeerd, maar ook de mensen in de omgeving waar wij ontwikkelen en bouwen. Maatschappelijk betrokken zijn is van essentieel belang.” Dat geldt ook voor de servicemedewerkers van Zegers Bouw. Zij moeten de klanten servicegericht benaderen. “Even de schoenen uitdoen of het straatje schoonvegen is een kleine moeite, maar je doet er een groot plezier mee. Het is geweldig dat de dienstverlening en betrokkenheid enorm zijn toegenomen. Het is iets wat in onze genen zit”, zegt Schipper tot slot.