Nieuws

 Het klinkt misschien vreemd als je hoort dat iemand noodgedwongen een eigen bedrijf is begonnen. Maar Gerard Roseboom maakt snel duidelijk hoe hij zijn eigen autobedrijf is gestart. Een opmerking tijdens zijn revalidatie na een ernstig auto-ongeluk, deed hem besluiten dit bedrijf te beginnen.
Gerard Roseboom raakte in 1988 bij een auto-ongeluk behoorlijk zwaar gewond. Een jaar lang zat hij in de lappenmand en een deels in de rolstoel. “Zoek maar een kantoorbaantje”, zeiden ze tegen me. “Dat dus niet want daar dacht ik heel anders over”, verteld Gerard achter een beker koffie.
“Toen ik 3 jaar was wist ik al dat ik automonteur wilde worden. Na die opmerking en toen de rolstoel weer aan de kant kon, begon ik met reparaties aan auto’s in de schuur bij mijn vader”.
Half maart vierde Roseboom het 25 jarig bestaan en is het bedrijf gegroeid tot een driepoot: autobedrijf (niet merkgebonden) voor verkoop en reparaties; een spuiterij in Wekerom en brommobiels en quads. “Dat ging niet van de ene op de andere dag”, licht Gerard toe. In 1994 verruilde ik de schuur voor het pand op het Hullerpad op De Stroet. In 2001 begonnen we de spuiterij in Wekerom en in 2008 volgde de uitbreiding op De Stroet”. Brommobiels blijken het goed te doen bij jongeren maar ook mensen op leeftijd behoren met dit 45 kilometer wagentje tot de vaste klantenkring uit Lunteren en Ede. Inmiddels zijn er 12 personeelsleden, waaronder een jongere broer en een zoon, werkzaam bij de Roseboom groep. “Tegenwoordig zit ik trouwens meer op kantoor en dat wilde ik juist niet. Maar de markt is moeilijker geworden, de mensen zijn kritischer. Je moet meer regelen. En wij willen er graag voor onze klanten zijn”.

Van_rolstoel_naar_eigen_Autobedrijf_Roseboom
Onder de naam Solure heeft Gerard Roseboom zich in 2013 met een andere broer op de markt van zonnepanelen gericht. “Vorig jaar plaatsten we er zo’n 1000 en dit jaar staat de teller al op 500 bestellingen”. Een nieuwe tak dus aan deze (Rose-) boom. Ondanks zijn fysieke ongemak, “dat been komt nooit meer goed”, heeft Gerard steeds weer nieuwe plannen.
Autobedrijf Roseboom De Stroet 38 - 6741 PT Lunteren - T: 0318-486190

Email: info@autoroseboom.nl
www.autoroseboom.nl