Nieuws
Bij ‘Jur Soetendaal’ behoort het innoveren tot de bedrijfscultuur. Steeds is men er op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, zo ook op het gebied van onkruidbestrijding. Sinds kort heeft het de ‘Bio Weed Killer’ in haar assortiment opgenomen. Dit is een machine dat onkruid met kokend water (98° C.) verdelgd. Deze innovatieve onkruidbestrijding is geheel milieuvriendelijk en voldoet aan de strenge milieunormen. De machine werk op elektra en kent een zuinig verbruik van 0.4 kW.
 
Onkruidbestrijding fluitje van een cent
De ‘Bio Weed Killer’ is geschikt voor elk oppervlak en binnen een dag is het resultaat al zichtbaar. De krachtige straal kokend water (98°C.) vernietigt niet alleen het onkruid maar ook de wortels. En dat zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Door zo’n vier/vijf keer per jaar op deze wijze het onkruid te bestrijden is het daarop volgende jaar de wortel aangroei minimaal. Dit betekent dat onkruidbestrijding dan een fluitje van een cent wordt, eenvoudig en snel.
Niet alleen het milieu wordt effectief gespaard, maar ook het gebruik van water is beperkt. De ‘Bio Weed Killer’ kent een gering waterverbruik en de hoog rendement brander verwarmt het water in korte tijd tot de behandelingstemperatuur.
Het systeem is geschikt voor gebruik op verschillende oppervlakten, zoals cement, tegelvloeren, asfalt, klinkerbestrating en onbegroeide terreinen.
 
Specialist
Al sinds 1950 volgen ze bij ‘Jur Soetendaal ’ de ontwikkelingen op de voet. Het is een familiebedrijf voor de verkoop, inkoop en de reparaties van tractoren en landbouwwerktuigen. De laatste decennia hebben zij zich bovendien ook gespecialiseerd in verreikers, bouwmachines en tuin- en parkmachines.
Door steeds mee te denken met haar klanten en trachten in te spelen op de specifieke wensen is het bedrijf aan de Vitterweg (tussen Lunteren en Barneveld) een specialist geworden op het gebied van landbouw mechanisatie.
 
Particulier welkom
Maar ook de particulier is er welkom en kan bij ‘Jur Soetendaal’ terecht voor een zeer groot assortiment in het segment van ‘Tuin en Park’. Een zeer uitgebreid magazijn biedt eigenlijk alles wat de particulier voor de tuin en het gazon nodig heeft.
Vakkundige medewerkers helpen u graag met een gedegen advies op weg. In een eigen reparatieafdeling wordt apparatuur vakkundig gerepareerd en weer ‘als nieuw’ afgeleverd.
 
 
‘Jur Soetendaal VOF’ is te vinden aan de Vitterweg 7 (tussen Lunteren en Barneveld), tel. 0342 – 40 13 22, www.jursoetendaal.nl