Nieuws

Het is niet meer in te denken. Je start een schildersbedrijf en voor het plegen van een telefoontje moet je naar de buren. Zo begon schilder Evert Blankestijn 45 jaar geleden voor zichzelf. “Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar zo was het wel. Op de brommer ging je naar de klanten met de ladder op je nek.” Vrijdag 3 oktober zullen dergelijke verhalen nog de ronde doen. Dan komt er een einde aan het schildersvak van deze Lunterse schilder. Na 50 jaar schilder te zijn geweest, waarvan 45 jaar als zelfstandige, wordt het schildersbedrijf overgedaan aan Frank van der Velden.
Schildersbedrijf_Blankestijn
Frank van der Velden (links) met Evert Blankestijn.

Hij is zelfstandig schilder en komt uit Vlijmen in Brabant. Hij is al gedurende een paar decennia actief als zelfstandige schilder en heeft in Vlijmen en omgeving zijn bestaan opgebouwd. Hij was op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden en kwam terecht in Lunteren.
Met ingang van 3 oktober neemt hij het Lunterse schildersbedrijf over. “Via via kwam ik in contact met Blankestijn. Het gesprek verliep positief en ik had er een goed gevoel bij.”
Datzelfde bleek ook bij Evert het geval te zijn. Beiden bleken elkaar te verstaan. Vervolgens is in een vrij korte tijd de zaak beklonken.
Maar …, Vlijmen ligt nu niet om de hoek van Lunteren. Frank hierover: “Reizen is voor mij geen probleem. Vanuit Vlijmen zijn wij gewend voor het werk afstanden af te leggen. Wat ook heeft meegespeeld is dat Lunteren centraal ligt.”

De naam Blankestijn blijft echter behouden voor Lunteren en ook de vier personeelsleden worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. “Bij mij staat voorop een waardevol bedrijf te behouden voor de toekomst.” Wel is Frank opzoek naar bedrijfsruimte in de directe omgeving.  Het schildersbedrijf zal op ongeveer dezelfde voet worden voortgezet als dat onder Blankestijn het geval was.