Nieuws
De lente is in aantocht, tijd om de tuin weer op orde te brengen. Planten worden vervangen en nieuw aangepoot om in de zomer weer volop te kunnen genieten. Denk hierbij eens aan de ‘Happy Bee’ plant. Een ideale plant voor bijen (let wel: geen wespen) en vlinders. Wat is er mooier dan veelkleurige vlinders die door de tuin dwarrelen. Tegelijkertijd bestuiven de bijen de planten en bloemen in uw tuin.
Pieter_van_Manen_kweekt_bijzondere_planten-2 
Pieter van Manen (links) bezegelt de samenwerking met de ‘De Werkbij’ met een haddruk.
 
In Ederveen, aan de Schras 85 (na de S-bocht voorbij de velden van Advendo) is de kwekerij van Pieter van Manen. Daar kweekt deze Lunteraan de ‘Happy Bee’ planten.
“Deze planten worden speciaal voor particulieren gekweekt. Het zijn vaste planten die in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Daarbij moet je denken aan heesters, struiken en kleine boompjes.”
Pieter benadrukt dat de planten op zijn kwekerij aan de Schras zonder bestrijdingsmiddelen werkt. “Hierop wordt de ‘Happy Bee’ plant speciaal geselecteerd. Hij is met het ontwikkelen en opkweken van deze plant samen gaan werken met Imkerij ´De Werkbij´ uit Veenendaal.
 
Een tweede plant dat het uitstekend doet in de tuin is de vlinderplant, oftewel Buddlega (moonshine). Hierop heeft kweker Pieter van Manen een patent. Deze is geheel opgekweekt door hem en Pieter verzorgt ook voor de wereldwijde verzending ervan.
Zoals de naam het aangeeft worden vlinders speciaal door deze plant aangetrokken. Kleurrijk gedwarrel in de tuin, die tegelijkertijd ook nog een voor bestuiving zorgt. Ideaal toch voor de ontwikkeling van de planten in uw tuin.
 
Meer weten en nieuwsgierig geworden naar onder meer de ‘Happy Bee’ plant en de Vlinderplant? U bent welkom op de kwekerij van Pieter van Manen aan de Schras 85 te4 Edeveen. Op de vrijdag en zaterdag is hij aanwezig, voor de overige dagen, graag even telefonisch contact: 06 22 395 119. Ook voor tuinadvies, een beplantingsplan en tuinplanten bent u er welkom.Voor informatie: infp@happybeeplant.nl