Nieuws

Het is al even geleden, maar Baldé’s Banden Service heeft haar personen-, bestel- en motorbanden gedeelte ondergebracht in een nieuw pand. Wie nu het bedrijventerrein De Stroet op komt rijden kan het niet missen. Op het adres, De Stroet 1, is het kantoorgedeelte, de receptie en ontvangstruimte ondergebracht. Ook de bandenservice voor personen-, bestel- en motorbanden is hier ondergebracht. Het bekende bedrijfspand, De Stroet 8, is nu geheel ingericht voor de bandenservice voor truck en landbouwvoertuigen.

balde_bandenservice

In 1966 startte vanuit een woonhuis met loods het bedrijf Baldé’s Banden Service in Lunteren. Dit huis stond vooraan de Dorpsstraat 191. Al drie jaar later werd er fors uitgebreid. Achter het huis werd een ‘enorme’ hal gebouwd. Bijna 25 jaar zou dit de zichtbepalende locatie worden van het bedrijf dat zich ontwikkelde. Er tussendoor, in 1983, werd de hal verbouwd en aangepast aan het zich steeds verder ontwikkelende bedrijf. Up-to-date blijven was toen al het credo van Baldé’s Banden Service. Tractoren, trucks, personenauto’s, kortom, alles wat op banden reed kwam er. De situatie werd onhoudbaar, door de alsmaar drukker wordende Dorpsstraat van Lunteren. In 1993 werd dan ook op het pas geopende Bedrijventerrein De Stroet een geheel nieuw pand betrokken, De Stroet 8. Hiermee kwam een einde aan een traject dat begon aan de Dorpsstraat 191. En nu, 21 jaar later, komt er zelfs een nieuwe locatie bij, De Stroet 1.

balde_bandenservice_1

Opsplitsen van het bedrijf werd noodzakelijk. Banden vormen de basis van de veiligheid van het voertuig. De wegligging en de daarmee gepaard gaande verkeersveiligheid wordt mede bepaald door de kwaliteit en keuze van de band. De afstelling, het balanceren en waar mogelijk repareren. Banden, ze zijn er in alle soorten en maten. Elk type voertuig vraagt om een eigen band. Hiervoor is gespecialiseerde kennis nodig. Specialisten dus die de kennis in huis hebben en klanten optimaal kunnen adviseren. Zij werken met apparatuur die steeds verder wordt ontwikkeld. Bij Baldé’s Banden Service staat de veiligheid voor de klant voorop.

balde_bandenservice_2

Sinds 1991 is Wim van de Pol eigenaar van het in banden gespecialiseerde bedrijf. Hij kwam er als 16 jarige in 1976 binnenstappen en nam het Lunterse bedrijf 15 jaar later over. Een andere collega, Henk van den Berg, nam het bedrijf in Ermelo over. Samen met een groep medewerkers is Baldé’s Banden Service uitgegroeid tot een bedrijf dat toonaangevend is op haar gebied.