Nieuws

Wimjan van de Haar groeide op in het autobedrijf. Maar al snel ontdekte hij dat zijn voorliefde uitging naar storingen in de elektronica. Het opzoeken en oplossen van dat soort storingen werd zijn hobby en al op 16 jarige leeftijd stapte hij binnen in de wereld van de auto-elektronica. Zes jaar geleden startte hij zijn bedrijf AE-Tech. Sinds kort kan hij ook vrijwel alle dieselstoringen de baas.

specialist_in_auto-elektronica
De moderne auto’s zitten vol elektronica en vragen daarom steeds meer gespecialiseerde behandelingen. Wimjan (33jr) is in de praktijk opgegroeid en volgde daarnaast in de avonduren een studie. “Ik heb in de praktijk veel geleerd en ben echt door ervaring wijs geworden. Maar gevoel voor deze materie moet er ook wel zijn”.
Garages
De elektronische storing groeit ook een garage regelmatig boven het hoofd. “Als de garage er niet uitkomt komen ze naar AE-Tech”, licht Wimjan toe. “ 80% van de opdrachten krijg ik van garages. En het geeft ook wel een kik als ik de garage dan kan helpen”. AE-Tech beschikt over alle elektronische gegevens van alle auto’s en kan dus veel aan. “Maar, laat hij snel weten, het zou te arrogant klinken om te zeggen dat we alles kunnen oplossen. Soms moeten we wel eens zeggen: dit kan niet meer of dit wordt echt te kostbaar.”
Begon Wimjan van de Haar aanvankelijk als eenmansbedrijf, nu werken ze met z’n drieën aan het oplossen van de problemen en staat de telefoon niet stil. “Dat is wel mooi, maar ook wel eens een beetje lastig ‘, geeft hij aan.
Diesel
AE-Tech beschikt inmiddels ook over een geavanceerde diesel testkamer waarmee zij de meeste dieselstoringen kunnen opsporen. Met name voor de revisie van pompen en verstuivers van het vooral zwaardere materieel. Veel landbouwvoertuigen zullen dan ook de weg naar AE-Tech vinden als dat nodig wordt.
Een belangrijk deel van het vele werk bestaat uit revisie van startmotoren, dynamo’s, vermogensmeting en chiptuning.
Wimjan geeft nog maar eens aan dat hij niet de klassieke automonteur is en ook niet zal worden. “Ik zocht het in de elektronica en maakte er mijn hobby van. Mooier kan bijna niet.”

AE-tech
Kauwenhoven10
6741 PW Lunteren
0318-463038
info@ae-tech.nl